Tradičný viedenský vianočný trh otvoria už túto sobotu

NETKY.SK • 11 November 2010, 14:18 • 2 min
Tradičný viedenský vianočný trh otvoria už túto sobotu

Tradičný viedenský vianočný trh otvoria už túto sobotu

slovakia

left justify in out

Tradičný viedenský vianočný trh (Christkindlmarkt) túto sobotu už po 25. raz otvoria priamo na Radničnom námestí. Až do 24. decembra sa návštevníci môžu kochať "adventným zázrakom", popíjať punč a počúvať vianočnú hudbu. Informovala o tom tlačová agentúra APA.
      Asi 140 stánkov bude ponúkať typický vianočný tovar, lahôdky i teplé nápoje. Veľkej obľube sa tešia originálne hrnčeky, v ktorých tu predávajú nápoje. Stali sa už zberateľskou raritou a tohto roku bude aj limitovaná séria 10.000 kusov s reliéfom.
      Na Radničnom námestí po prvý raz otvoria stánok s reklamnými predmetmi s osobitným vianočným dizajnom. Záujemcovia si budú môcť kúpiť zapaľovače, handričky na čistenie okuliarov či magnety na chladničku s vianočnými motívmi.
      O náležitú atmosféru sa postará nová inštalácia osvetlenia - zázračný zámok. Rozsvieti sa každú štvrťhodinu, do rytmu s vianočnou hudbou. Približne 1000 žiaroviek dodá jas vianočnému stromčeku, ktorý tentoraz dodajú z Horného Rakúska.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona