Tradičný Vianočný jarmek spestrí aj kopaničiarska zabíjačka

NETKY.SK • 17 December 2010, 12:36 • 2 min
Tradičný Vianočný jarmek spestrí aj kopaničiarska zabíjačka

Tradičný Vianočný jarmek spestrí aj kopaničiarska zabíjačka

slovakia

left justify in out

img

Tisícka kilogramov kyslej kapusty, 200 živých kaprov, 100 vianočných stromčekov, ale i 150 kilogramov múky a 160 litrov oleja na tradičné kapustníky čaká dnes a v sobotu (18. 12.) na účastníkov myjavského Vianočného jarmeka s kopaničiarskou zabíjačkou.
      Podľa hovorcu mesta Myjava Mareka Hrina otvorí jarmok návštevníkom svoje brány v kopaničiarskom mestečku už dnes od 11. hodiny. V 18 štýlových predajných stánkoch evokujúcich starú kopaničiarsku architektúru nájdu návštevníci jarmoku okrem iného aj tovar, ktorý ani v minulosti nechýbal na štedrovečernom kopaničiarskom stole - mäsové výrobky, ryby, kyslú kapustu.  
      "V sobotu bude jarmok pokračovať od 9. hodiny a jeho súčasťou bude aj kopaničiarska zabíjačka – karminá (prasa sa však nezabíja priamo na námestí) v podaní členov Folklórnej skupiny Kýčer z Turej Lúky, ktorá sa začne o 10. hodine. Návštevníci myjavského vianočného jarmoku tu budú môcť ochutnať zabíjačkové špeciality a zabaviť sa na sprievodnom kultúrnom programe," dodal Hrin.
      Počas dvoch dní sa na jarmočnom pódiu vystriedajú deti z myjavských materských a základných škôl, myjavskí heligonkári, detský folklórny súbor Kopaničiarik a FS Oskoruša z Uherského Ostrohu (ČR).
      Tí, ktorí budú mať záujem, môžu Vianočný jarmek zakončiť návštevou galaprogramu Živé spomienky usporadúvaného pri príležitosti 55. výročia Folklórneho súboru Kopaničiar. Ten sa uskutoční v sobotu a v nedeľu o 18. hodine v Kultúrnom dome Samka Dudíka v Myjave.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies