Tracy McGrady ukončil kariéru v NBA, nevylúčil pôsobenie v Číne

NETKY.SK • 27 August 2013, 09:25 • 2 min
Tracy McGrady ukončil kariéru v NBA, nevylúčil pôsobenie v Číne

NEW YORK - Americký basketbalista a sedemnásobný účastník Zápasu hviezd Tracy McGrady v pondelok oficiálne ukončil hráčsku kariéru v zámorskej NBA. Tridsaťštyriročný rozohrávač, ktorý naposledy pôsobil v San Antoniu, sa lúči s prestížnou profiligou po dlhých 16-tich rokoch.

slovakia

left justify in out

Dvojnásobný najproduktívnejší hráč NBA (2003, 2004) počas svojej bohatej kariéry dosiahol priemery 19,6 bodu, 5,6 doskoku a 4,4 asistencie na zápas. "Ďakujem vám všetkým, ktorí ste ma počas 16-tich rokov podporovali, vďaka za nespočítateľné úžasné zážitky. V NBA končím," napísal na svojej twitterovej stránke McGrady, ktorého kariéru poznačili viaceré rzanenia.

"T-Mac", ako znela prezývka 203 cm vysokého a 102 kg vážiaceho basketbalistu, neskôr pre ESPN uviedol, že si "užil parádnu jazdu, no je čas ju ukončiť". Dodal, že to síce v NBA zabalil, no ohľadne svojej budúcnosti si zatiaľ necháva dvere otvorené. Nevylúčil, že bude v kariére pokračovať v Číne, kde už pôsobil počas sezóny 2012/2013 v drese Qingdao Eagles.

McGrady, ktorého spolu s Kobe Bryantom a Vinceom Carterom označujú mnohí basketbaloví experti za najlepších hráčov svojej generácie, v minulosti obliekal aj dresy Toronta Raptors, Orlanda Magic, Houstonu Rockets, New Yorku Knicks, Detroitu Pistons a Atlanty Hawks.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies