Toyota zvoláva po celom svete do servisov 1,7 milióna vozidiel

NETKY.SK • 26 Január 2011, 12:18 • 2 min
Toyota zvoláva po celom svete do servisov 1,7 milióna vozidiel

Toyota zvoláva po celom svete do servisov 1,7 milióna vozidiel - Priemysel Najväčšia svetová automobilka Toyota zvoláva do servisu takmer 1,7 milióna vozidiel. Dôvodom sú viaceré technické problémy, ktoré môžu spôsobiť únik paliva.

slovakia

left justify in out

img

Najväčšia svetová automobilka Toyota zvoláva do servisu takmer 1,7 milióna vozidiel. Dôvodom sú viaceré technické problémy, ktoré môžu spôsobiť únik paliva. Týka sa to celej škály modelov, vrátane luxusných IS a Lexus v Spojených štátoch či sedana Avensis v Európe.
      Podľa automobilky tieto technické problémy nezapríčinili žiadnu nehodu, zaznamenala však 77 sťažností v zahraničí a ďalších 140 v Japonsku. A práve na domácom japonskom trhu Toyota zvoláva do servisov najviac áut, až 1,3 milióna.
      Toyota má problémy s technickými poruchami na svojich vozidlách už od konca roka 2009. Vlani musela zvolať na opravy po celom svete asi 10 miliónov áut, najmä pre problémy s nekontrolovaným zrýchľovaním. To vážne poškodilo povesť firmy, ktorá navyše v USA čelí žalobe až 7 poisťovní.
       Toyota bola preto aj jedinou väčšou automobilkou, ktorá v roku 2010 zaznamenala v Spojených štátoch pokles predaja vozidiel. Celkovo si síce udržala prvé miesto v celosvetovom odbyte, ale americký koncern General Motors jej už šliape na päty. Najnovšie správy o technických problémoch tak môžu spôsobiť, že o postavenie svetovej jednotky príde.

Zdroj: TASR/AP



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies