Toyota zaznamenala v tomto roku výborné predajné výsledky! Oproti minulému roku si polepšili

NETKY.SK • 20 December 2017, 12:12 • 2 min
Toyota zaznamenala v tomto roku výborné predajné výsledky! Oproti minulému roku si polepšili

TOKIO - Japonská automobilka Toyota Motor v stredu oznámila, že v tomto roku podľa predbežných údajov predala 10,35 milióna vozidiel na celom svete, čo je o 2 % viac ako v predchádzajúcom roku.

slovakia

left justify in out

A automobilka predpovedá ďalší rast predaja v budúcom roku. Tohoročný odbyt Toyoty je o niečo vyšší ako vlaňajšie výsledky nemeckého koncernu Volkswagen. Ten minulý rok predal 10,3 milióna vozidiel a stal sa svetovou jednotkou, predbehol aj Toyotou a americkú automobilku General Motors. Toyota vlani predala takmer 10,2 milióna vozidiel na celom svete. V roku 2018 očakáva predaj 10,495 milióna vozidiel.

 

Ostatné automobilky zatiaľ nezverejnili tohtoročné čísla o predaji. Vedenie Toyoty opakovane uviedlo, že sa nesnaží o prvenstvo v svetovom rebríčku predaja vozidiel, a že súboj o toto miesto môže byť dokonca "nezdravý".

 

Konkurencia medzi automobilkami je však veľmi intenzívna, a nielen na veľkých "starých" trhoch, ako sú USA a Európa, ale aj na relatívne nových trhoch, ako sú Čína a India. Toyota ďalej uviedla, že v Japonsku vzrástol jej odbyt v tomto roku o 10 %, zatiaľ čo v zahraničí sa zvýšil o 1 %. Ale jej prognóza vývoja predaja na domácom trhu v budúcom roku nie je optimistická. Očakáva pokles predaja v Japonsku o 5 %, ale na zahraničných trhoch by mal ďalej rásť.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona