Toyota zatiaľ nepozná príčinu svojej agónie v Le Mans

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 16:03 • 2 min
Toyota zatiaľ nepozná príčinu svojej agónie v Le Mans

LE MANS - Tím Toyota Motorsport zatiaľ neidentifikoval poruchu automobilu s číslom 5, ktorá ho päť minút pred koncom pripravila o premiérový triumf v najslávnejších vytrvalostných motoristických pretekoch 24 hodín Le Mans.

slovakia

left justify in out

Kazuki Nakadžima viedol so zdanlivo dostatočným náskokom pred Neelom Janim na Porsche, lenže v predposlednom kole stratil výkon a napokon podujatie ani nedokončil. "Utrpeli sme náhly výpadok a stále vyšetrujeme presnú príčinu. Dosiaľ sa nám nič podobné nestalo. Neskôr zverejníme všetky detaily," priniesol server autosport.com stanovisko Toyoty. Športová divízia japonskej automobilky sa vrátila z Francúzska do svojej nemeckej základne v Kolíne nad Rýnom v utorok.

 

Porsche si uchmatlo rekordný osemnásty celkový triumf v Le Mans. Toyota, ktorá na okruhu La Sarthe debutovala pred 31 rokmi, sa musela zmieriť s druhým stupienkom pre posádku vo vozidle číslo 6. Jediný úspech pre Japonsko vybojovala Mazda v roku 1991.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies