Toyota zastavila výrobu vozidiel Prado vo Vladivostoku

NETKY.SK • 18 August 2015, 15:41 • 2 min
Toyota zastavila výrobu vozidiel Prado vo Vladivostoku

TOKIO - Japonská automobilka Toyota Motor Corp oznámila, že zastavila výrobu áut v spoločnom podniku vo Vladivostoku, keďže slabá ruská ekonomika negatívne vplýva na automobilové odvetvie Ruska.

slovakia

left justify in out

Toyota o tom informovala v utorok. Spoločný podnik japonskej obchodnej firmy Mitsui & Co a ruskej automobilky Sollers montoval vozidlo SUV Toyota Land Cruiser Prado. Toyota teraz exportuje do Ruska zhruba 1300 vozidiel Prado mesačne, čiže približne rovnaký počet, aký sa montoval v závode vo Vladivostoku, uviedla hovorkyňa Toyoty.


Globálnym výrobcom sa nedarí udržiavať predaj na kedysi sľubnom ruskom trhu. Predaj áut v krajine sa v porovnaní s obdobím kulminácie v rokoch 2012-13 zmenšil na polovicu. Nižšie ceny ropy a západné sankcie pre rolu Moskvy v konflikte na Ukrajine totiž vyvolali ekonomickú krízu. Napríklad americká automobilka General Motors Co v marci uviedla, že do polovice roka 2015 zatvorí závod v Petrohrade v reakcii na pretrvávajúci pokles predaja.


Toyota však tvrdí, že neplánuje z Ruska odísť. Konštatovala, že jej zámer zdvojnásobiť výrobu áut v závode v Petrohrade do konca roka 2015 na 100 tisíc ročne je stále na dobrej ceste. "Na ruskom trhu budú výkyvy, ale my chceme predaj zvýšiť, nie zmenšiť," dodala hovorkyňa.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies