Toyota zaplatí pokutu 1,2 miliardy dolárov

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 09:09 • 2 min
Toyota zaplatí pokutu 1,2 miliardy dolárov

WASHINGTON - Spoločnosť Toyota súhlasila s tým, že zaplatí pokutu vo výške 1,2 mld. USD.

slovakia

left justify in out

Americká vláda tak ukončí vyšetrovanie japonskej automobilky. V stredu o tom informoval generálny prokurátor Eric Holder. Spoločnosť Toyota priznala, že skrývala informácie o chybách vozidiel značky Toyota a Lexus, ktoré viedli k tomu, že tieto automobily neočakávane zrýchľovali. Vznikali tak dopravné nehody, ktoré si vyžiadali zranených, ale aj obete na životoch. Podľa Holdera je táto pokuta najvyššia svojho druhu, akú kedy automobilová spoločnosť dostala.

 

Vyšetrovanie sa sústredilo na to, či spoločnosť Toyota informovala o problémoch so zrýchľovaním okamžite. Spoločnosť priznala, že zavádzala zákazníkov a regulačné úrady, keď ich uisťovala, že tieto problémy riešila. Správy o tom, že vozidlá od spoločnosti Toyota neočakávane zrýchľujú sa dostali na verejnosť v roku 2009 po dopravnej nehode štvorčlennej rodiny v San Diegu. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies