Toyota presunie časť produkcie modelu Lexus RX z Japonska do Kanady

NETKY.SK • 24 Júl 2012, 10:55 • 2 min
Toyota presunie časť produkcie modelu Lexus RX z Japonska do Kanady

Toyota presunie časť produkcie modelu Lexus RX z Japonska do Kanady - Svet Japonská automobilka Toyota plánuje zvýšiť produkciu športovo-úžitkových áut Lexus RX určených pre severoamerický trh vo svojom kanadskom závode, pričom zvýšenie zabezpečí presunut

slovakia

left justify in out

img

Japonská automobilka Toyota plánuje zvýšiť produkciu športovo-úžitkových áut Lexus RX určených pre severoamerický trh vo svojom kanadskom závode, pričom zvýšenie zabezpečí presunutím časti produkcie z Japonska. Informovali o tom dnes japonské médiá, ktoré sa odvolali na nemenovaný zdroj z firmy. Dôvodom je rast kurzu japonského jenu, ktorý Toyote, ako aj ďalším japonským exportným firmám, komplikuje predaj.
      Najväčšia japonská automobilka chce do svojho závodu v kanadskej provincii Ontario presunúť produkciu zhruba 30.000 áut Lexus RX zo závodu Miyata v južnom Japonsku. V závode Miyata vyrobila minulý rok celkovo 81.000 týchto áut. Japonský závod by však nemal krokom firmy stratiť, pretože tam plánuje vyrábať ďalšie modely.
      Závod v Ontariu je jediným závodom Toyoty mimo Japonska, kde firma vyrába autá značky Lexus. V roku 2011 tam Toyota vyrobila 65.000 vozidiel Lexus RX, najlepšie predávaného modelu Lexusu vo svete. So zvýšením produkcie modelu počíta od začiatku roka 2014.

Zdroj: TASR/Reuters, DPA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies