Toyota pokračuje v odstávke a výroba áut rapídne klesá

NETKY.SK • 10 December 2021, 15:43 • 2 min
Toyota pokračuje v odstávke a výroba áut rapídne klesá

TOKIO - Japonská automobilka Toyota pokračuje v odstávke svojich japonských závodov aj naďalej. Dôvodom je nedostatok komponentov, ktoré závody Toyoty dostávajú od dodávateľov z iných krajín.

slovakia

left justify in out

Toyota oznámila odstávky vo štvrtok 9. decembra. Produkcia firmy klesne približne o 9 000 vozidiel. Odstávka zasiahne podľa automobilky najmä modely Lexus a SUV Land Cruiser. Aj keď rozsah obmedzenia výroby nie je vysoký, prichádza v nie najlepšom období.

 

img

 

Toyota sa usiluje vykompenzovať straty na produkcii v dôsledku predchádzajúcich problémov v Malajzii a vo Vietname. Tie ju donútili obmedziť produkciu áut v situácii, keď dopyt po nich na kľúčových trhoch, ako napríklad Čína, vzrástol.

 

Japonská automobilka však napriek najnovšiemu obmedzeniu výroby nezmenila svoju septembrovú víziu v oblasti produkcie. Aj naďalej sa počíta s výrobou 9 miliónov vozidiel za celý obchodný rok 2021/2022, ktorý sa skončí v marci.

 

Možno vás zaujme: Najlacnejšie a najdrahšie elektromobily na Slovensku! Dostanete na ne dotácie? Ako je to vo svete?



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies