Toyota na autosalóne v Paříži 2014: Lexus NX a nový koncept crossoveru

NETKY.SK • 17 September 2014, 10:36 • 2 min
Toyota na autosalóne v Paříži 2014: Lexus NX a nový koncept crossoveru

BRATISLAVA - Na nadchádzajúcom Parížskom autosalóne (Mondial de l’Automobile), ktorý prebehne v dňoch 2. – 19. októbra 2014, predstaví Toyota svoj pokrokový koncept C-HR, ktorý predznamenáva jedinečný vstup značky do triedy kompaktných crossoverov.

slovakia

left justify in out

Koncept spájajúci nový smelší dizajnový jazyk s pôžitkom z agilnej jazdy a hybridným pohonným ústrojenstvom zaujme hlavné miesto v stánku automobilky Toyota v hale č. 4.

 

V rámci show sa uskutoční aj európska premiéra konečnej vonkajšej podoby sedanu poháňaného palivovými článkami (Fuel Cell Sedan), ktorý sa má v budúcom roku objaviť na európskych trhoch.

 

img

 

LEXUS NA MEDZINÁRODNOM AUTOSALÓNE V PARÍŽI 2014

Na tohtoročnom autosalóne v Paríži sa predstaví nový Lexus NX, ktorý je prvým zástupcom značky Lexus vo vysoko konkurenčnom segmente kompaktných SUV. Nový model zaujme markantným dizajnom a špičkovými palubnými technológiami.

 

Nový Lexus NX bude v ponuke s dvoma typmi pohonu: plne hybridným so zážihovým motorom 2,5 l (verzia NX 300h), resp. novým zážihovým agregátom 2,0 l turbo v kombinácii s novou šesťstupňovou automatickou prevodovkou (verzia NX 200t). NX bude v ponuke vo verzii s pohonom prednej nápravy alebo systémom stáleho pohonu všetkých kolies.

 

img

 

Súčasťou expozície automobilky budú aj dva ďalšie modely značky Lexus:
• Výkonné športové kupé RC F s novým motorom 5,0 l s výkonom 477 k a krútiacim momentom 530 Nm, čím sa tento model stáva najvýkonnejším športovým vozidlom s motorom V8, aké kedy automobilka Lexus vyvinula. Kupé RC F sa koncom tohto roku začne predávať na európskych trhoch.


• Úplne nový model RC 300h, ktorý sa uvedie na európskych trhoch v priebehu roku 2015. Toto dynamicky koncipované kupé poháňa plne hybridné ústrojenstvo poskytujúce maximálny systémový výkon 220 k/162 kW.

img

 

V stánku návštevníci uvidia aj ponuku súčasných modelov Lexus, ako napr. CT 200h F SPORT, IS 300h F SPORT a novú špeciálnu edíciu modelu RX 450h s audiosústavou Mark Levinson Premium, strešným oknom, svetlometmi LED a novými 19″ kolesami.

 

img

 

Automobilka Lexus súčasne uľahčila prístup k tlačovým správam a novinkám pre médiá prostredníctvom novej mobilnej aplikácie LEXUS LIVE, ktorá zároveň umožňuje vychutnať si nový model NX v tzv. rozšírenej realite.

 

Stiahnite si novú mobilnú aplikáciu na stránke: www.lexus-europe-live.com

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies