Toyota je opäť najväčšou automobilkou na svete

NETKY.SK • 26 Október 2015, 10:27 • 2 min
Toyota je opäť najväčšou automobilkou na svete

TOKIO - Toyota opäť predbehla z pohľadu odbytu Volkswagen (VW) a stala sa najväčšou automobilkou na svete. Informovala o tom agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Japonský výrobca predal za prvých 9 mesiacov tohto roka 7,5 milióna vozidiel, ako dnes uviedla Toyota. To znamená, že automobilka so značkami Toyota, Daihatsu a Hino, sa stala výrobcom áut s najvyšším predajom na svete, a to aj napriek tomu, že v medziročnom porovnaní klesol o 1,5 %.

 

Odbyt VW, ktorý aktuálne bojuje s emisným škandálom, takisto klesol o 1,5 % na 7,43 milióna vozidiel. V 1. polroku bol predaj nemeckého koncernu vyšší než japonského.

 

VW sa nachádza z dôvodu škandálu týkajúceho sa manipulácie emisií v najhlbšej kríze vo svojej histórii. Koncern priznal, že milióny vozidiel s dieselovým motorom vybavil softvérom, ktorý znižuje emisie, keď sa auto nachádza na emisnej kontrole. Aféra Volkswagenu sa dostala na verejnosť v polovici septembra.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona