Toyota evidovala päťnásobný nárast zisku

NETKY.SK • 4 Február 2014, 10:35 • 2 min
Toyota evidovala päťnásobný nárast zisku

TOKIO - Japonský výrobca automobilov Toyota po viac než päťnásobnom náraste kvartálneho zisku zlepšil svoju celoročnú prognózu. Na výsledky počas troch mesiacov do konca decembra pozitívne vplýval slabší japonský jen a silné globálne tržby, informovala skupina v utorok.

slovakia

left justify in out

Zisk dosiahol 525,4 mld. japonských jenov (JPY), čo predstavuje dramatický nárast z úrovne 99,9 mld. JPY v rovnakom kvartáli predchádzajúceho roka. Tržby medziročne vzrástli o 24 % na 6,585 bilióna JPY.
Najväčšia automobilová skupina na svete zároveň zlepšila svoj výhľad zisku a tržieb v celom účtovnom roku do konca marca. Výrobca hybridného automobilu Prius a sedanu Camry v súčasnosti očakáva celoročný zisk 1,9 bil. JPY, kým podľa skoršej prognózy to malo byť 1,67 bil. JPY. 

Toyota sa vrátila na prvé miesto v globálnom predaji áut v roku 2012 po tom, ako v roku 2011 po prírodných katastrofách v Japonsku a Thajsku klesla na tretie miesto za americký koncern General Motors (GM) a nemecký Volkswagen. Predtým bola Toyota najväčším predajcom áut od roku 2008 do roku 2010. Skupina v roku 2013 podľa minulotýždňových údajov zvýšila predaje o 2 % na 9,98 mil. áut. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona