Toyota bude zvolávať na opravu globálne takmer 362 tis. áut

NETKY.SK • 12 November 2014, 09:40 • 2 min
Toyota bude zvolávať na opravu globálne takmer 362 tis. áut

TOKIO - Japonská automobilka Toyota bude zvolávať celosvetovo na opravu 361 800 vozidiel pre viacero porúch. Informoval o tom v stredu výrobca automobilov, ktorý zdôraznil, že nemá žiadne informácie o tom, že by tieto poruchy spôsobili haváriu vozidla, zranenie alebo smrť posádky.

slovakia

left justify in out

Opravy sa týkajú 170 tis. automobilov modelovej rady Camrys pre chybný guľový kĺb, ktorý by mohol spôsobiť stratu kontroly jazdy nad vozidlom. Ide o 120 tis. automobilov v Európe a 40 tis. áut v Japonsku.

Ďalšie zvolávanie na opravu sa dotkne 105 800 automobilov modelových rád Hiace, Regius Ace a Dyna, a to najmä v Japonsku. Dôvodom je výmena palivového potrubia. Automobilka bude zvolávať na opravu aj 86 tis. vozidiel modelových rád Crown a Crown Majesta v Japonsku. 

 

Toyota zvolávala na opravu 1,67 mil. vozidiel na celom svete aj v októbri. Dôvodom bolo viacero porúch, vrátane chybného brzdového valca, ktorý by mohol obmedzovať výkon brzdy. Išlo o modely Toyota Crown Majesta, Crown, Noah, Voxy, Corolla Rumion a Auris, ako aj vyše dvanásť modelov značky Lexus.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies