Toyota bude vyrábať autá pre severoamerický trh vo Francúzsku

NETKY.SK • 24 Jún 2012, 21:46 • 2 min
Toyota bude vyrábať autá pre severoamerický trh vo Francúzsku

Toyota bude vyrábať autá pre severoamerický trh vo Francúzsku - Auto - moto Toyota rozširuje svoje produkčné kapacity vo Francúzsku. V budúcnosti tu chce vyrábať modely Toyota Yaris pre severoamerický trh.

slovakia

left justify in out

img

Toyota rozširuje svoje produkčné kapacity vo Francúzsku. V budúcnosti tu chce vyrábať modely Toyota Yaris pre severoamerický trh. Toyota bude od mája 2013 z Francúzska exportovať autá Yaris do USA, Kanady a Portorika, uviedla cez víkend japonská automobilka. Produkcia vo Francúzsku pre spomenuté krajiny by mala ročne dosiahnuť 25.000 áut. Toyota plánuje do výstavby závodu investovať 8 miliónov eur. Automobilka sa chce týmto krokom chrániť proti silnému jenu a vysokým nákladom na energie v Japonsku. Toyota sa teda rozhodla vydať iným smerom ako jej konkurenti Honda, Nissan a Mazda, ktorí premiestňujú výrobu pre Severnú Ameriku do Mexika. Jen je v súčasnej kríze považovaný za bezpečný prístav a jeho posilňovanie zdražuje vývoz domáceho priemyslu. Negatívny vplyv na japonské automobilky má tiež slabá flexibilita domáceho trhu práce, vysoké firemné dane a energetická politika. Japonská vláda sa totiž rozhodla po vlaňajšej katastrofe vo Fukušime zavrieť všetky jadrové elektrárne.     

  Zdroj:Financial Times Deutschland/TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies