Toxický alkohol zabil v Indii 29 ľudí

NETKY.SK • 13 Január 2015, 14:28 • 2 min
Toxický alkohol zabil v Indii 29 ľudí

LAKHNAÚ - Po konzumácii toxického alkoholu v indickom štáte Uttarpradéš zomrelo v utorok najmenej 29 ľudí, informovala polícia.

slovakia

left justify in out

Ochoreli obyvatelia obcí v okresoch Lakhnaú a Unnao. Viac než stovka ľudí sa navyše nachádza v nemocnici a existujú preto obavy, že počet obetí ešte porastie. Toxický alkohol pravidelne zabíja v Indii chudobných ľudí, ktorí si kvalitné pálenky nemôžu dovoliť. Mnohé z obetí sú spomedzi asi 200 účastníkov kriketového zápasu, ktorý sa konal v nedeľu večer v obci pri hlavnom meste Lakhnaú. Podľa agentúry Associated Press je v nemocnici dokonca až 160 ľudí, pričom lekári označujú ich stav za vážny, niektorí už aj oslepli. Majiteľa obchodu, ktorý podomácky vyrobené destiláty predával, zatkli. "Symptómy jasne naznačujú, že pacientom bol podaný metylalkohol," uviedol hlavný lekár Kausar Usman.

 

Požitie toxického alkoholu viedlo v Indii už k viacerým hromadným úmrtiam. V roku 2011 podľa BBC zomrelo z tohto dôvodu v štáte Západné Bengálsko takmer 170 ľudí, v septembri 2009 v Uttarpradéši najmenej 30 a júli rovnakého roku v Gudžaráte 107 ľudí. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies