Toxické skládky v Neapole môžu za vysoký výskyt rakoviny

NETKY.SK • 3 Január 2016, 09:56 • 2 min
Toxické skládky v Neapole môžu za vysoký výskyt rakoviny

RÍM - Zdravotnícka štúdia nariadená talianskou vládou potvrdila nadštandardný počet prípadov úmrtia a rakovinového ochorenia medzi obyvateľmi mesta Neapol, ako aj v jeho okolí. Príčinu tohto javu štúdia pripisuje desaťročiam vysýpania toxického odpadu miestnou zločineckou organizáciou Camorra.

slovakia

left justify in out

Správa vypracovaná Národným úradom zdravia uvádza "kritický" počet hospitalizácií maloletých detí v provinciách Neapol a Caserta, ktoré v prvom roku svojho života trpia "neprimeranými" nádormi najmä centrálneho nervového systému, informovala v noci nadnes agentúra AP.


Predmetná štúdia - aktualizovaná verzia z roku 2014 - kladie vinu za túto nelichotivú bilanciu "potvrdenému alebo predpokladanému vystavovaniu sa kombinácii látok znečisťujúcich životné prostredie, ktoré sú vylučované z ilegálnych skládok nebezpečného odpadu alebo jeho nekontrolovaného spaľovania".


Miestni obyvatelia sa v súvislosti s inkriminovanými skládkami už dlhodobo sťažujú na nepriaznivý dopad na svoje zdravie. Táto ilegálna činnosť otrávila podzemné zdroje vody, ktoré slúžia na zavlažovanie poľnohospodárskej pôdy.



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies