Townsend považuje Hodgsonov vtip o opici za kompliment

NETKY.SK • 18 Október 2013, 17:51 • 2 min
Townsend považuje Hodgsonov vtip o opici za kompliment

LONDÝN - Anglický futbalový reprezentant Andros Townsend (22) nepovažuje za urážku rasistický vtip od trénera národného mužstva Roya Hodgsona, ktorý povedal svojim zverencom počas polčasovej prestávky kvalifikačného duelu o postup na MS 2014 proti Poľsku (2:0). Šesťdesiatšesťročný kouč hovoril vtip o spoločnej vesmírnej misií astronauta spolu s opicou, kde jediná úloha človeka je kŕmiť opicu.

slovakia

left justify in out

"Tréner iba povedal spoluhráčom, aby mi prihrávali loptu, takže to považujem za kompliment. Mali by sme sa skôr sústrediť na to, že sme sa kvalifikovali na MS ako na hlúpe historky," povedal pre BBC stredopoliar Tottenhamu. Hodgson sa neskôr ospravedlnil. "Radosť je pri tomto povolaní krátkodobá. Hráči sú nahnevaní takisto ako ja. Práve prežívame úspešné obdobie, no namiesto toho, aby sme si užili plody našej práce, stane sa toto," uviedol pre piatkové vydanie denníka Daily Mail bývalý kormidelník FC Liverpool či Fulhamu.

Šéf Anglickej futbalovej asociácie (FA) Greg Dyke vyjadril Hodgsonovi plnú podporu a nemá v pláne ho potrestať, pretože podľa neho nechcel Hodgson nikoho uraziť. Porozumenie vyjadril aj excentrický kouč FC Chelsea José Mourinho: "Najlepšími sudcami sú samotní hráči. Ak hráč podporí trénera a ešte k tomu zainteresovaný hráč - nemáme sa o čom baviť".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies