Tour de France: Nezastaviteľný Kittel vyhral aj 11. etapu, Froome ostal v žltom

NETKY.SK • 12 Júl 2017, 18:15 • 2 min
Tour de France: Nezastaviteľný Kittel vyhral aj 11. etapu, Froome ostal v žltom

PAU - Nemecký cyklista Marcel Kittel opäť demonštroval svoju rýchlosť a zvíťazil aj v stredajšej 11. etape pretekov Tour de France. Jazdec stajne Quick-Step mal najviac síl v záverečnom hromadnom špurte a 203,5 km dlhú trať z Eymetu do Pau zvládol za 4:34:27 h.

slovakia

left justify in out

Na druhej priečke skončil Holanďan Dylan Groenewegen z LottoNl-Jumbo a tretiu pozíciu obsadil Nór Edvald Boasson Hagen z Dimension Data.

Dvadsaťdeväťročný Kittel získal už svoj piaty triumf na tohtoročnej TdF, celkovo štrnásty v kariére a opäť zlepšil nemecký rekord v počte etapových víťazstiev na Tour. Zároveň zvýšil svoj náskok v boji o zelený dres.

 

Pozíciu na čele celkového poradia si na rovinatej trati bez problémov udržal Brit Chris Froome, pre ktorého to bol jubilejný 50. deň v žltom drese. Pretekár Sky vedie pred druhým Talianom Fabiom Aruom z Astany o 18 sekúnd. Tretí Francúz Romain Bardet (AG2R) zaostáva o 51 sekúnd.

Organizátori pripravili na stredu opäť rovinatú etapu šitú pre šprintérov s jediným kopcom najnižšej 4. kategórie. Krátko po štarte sa od pelotónu odtrhla trojica Frederik Backaert (Wanty - Groupe Gobert), Maciej Bodnar (Bora-Hansgrohe) a Marco Marcato (SAE Team Emirates).

 

Po pár kilometroch mal problémy Alberto Contador, ktorý dostal defekt, no za chvíľu bol naspäť v pelotóne. Trojica na čele si medzičasom vypracovala náskok okolo troch minút. V pelotóne pracovali opäť najmä šprintérske tímy Lotto Soudal, Quick-Step a Kaťuša. Asi 95 km pred koncom prišlo k väčšiemu pádu, najviac naň doplatil Dario Cataldo z Astany, pre ktorého sa preteky skončili. John Degenkolb musel čakať na nový bicykel.

 

Jedinú rýchlostnú prémiu na 143. km vyhral z úniku Mercato, z pelotónu Greipel pred Michaelom Matthewsom a Alexandrom Kristoffom. Unikajúca trojica mala aj 40 km pred cieľom náskok vyše minútu. Contadorova smola pokračovala aj v závere, keď sa spolu s tímovým kolegom z Treku ocitli na zemi, no obaja pokračovali. Medzitým ostal na čele už len Bodnar, ktorý sa nechcel vzdať a dával do toho všetko. Šesť kilometrov pred cieľom mal náskok pred hlavným polom tesne pod 30 sekúnd. Svoj sólový únik však až do víťazného konca nedotiahol a pelotón ho dobehol asi 250 m pred finišom. V záverečnom špurte bol najrýchlejší opäť Kittel, ktorý sa vyviezol za zadným kolesom Matthewsa.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Sidorova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies