Tour de France: Na jazdcov spadla nafukovacia brána, Yates skončil krvavý

NETKY.SK • 8 Júl 2016, 18:19 • 2 min
Tour de France: Na jazdcov spadla nafukovacia brána, Yates skončil krvavý

LAC DE PAYOLLE - Záver piatkovej siedmej etapy na cyklistických pretekoch Tour de France poznačila kuriózna situácia.

slovakia

left justify in out

Na 162,5 km dlhej trase z L'Isle-Jourdain do Lac de Payolle spadla na jazdcov nafukovacia reklamná brána označujúca posledný kilometer a zdržala skupinu hlavných favoritov, kde sa nachádzali Christopher Froome (Sky), Nairo Quintana (Movistar) aj Alberto Contador (Tinkoff).

 

Rozhodcovia im napokon nepripísali časové manko. Zariadenie zrejme zranilo britského cyklistu Adama Yatesa z tímu Orica-BikeExchange, ktorý prišiel do cieľa s krvavou bradou. V čase pádu reklamnej brány bol v cieli už víťazný Brit Stephen Cummings, ktorý sa na Tour de France tešil zo svojho druhého víťazstva v kariére.

 

Piaty finišoval Belgičan Greg van Avermaet jazdiaci v žltom drese lídra a zvýšil svoj náskok na čele celkovej klasifikácie na 6:36 min na domáceho Juliana Alaphilippa. Slovenský majster sveta Peter Sagan obsadil v 7. etape 185. priečku s mankom 21:05 min na víťaza a celkovo mu patrí 107. pozícia (+41:34 min).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies