Tour de France: LottoNL-Jumbo bez Gesinka, lídrom Kelderman

NETKY.SK • 22 Jún 2016, 18:42 • 2 min
Tour de France: LottoNL-Jumbo bez Gesinka, lídrom Kelderman

AMSTERDAM - Holandský cyklistický tím LottoNL-Jumbo sa pre zranenie bude musieť na prestížnych pretekoch Tour de France zaobísť bez elitného jazdca Roberta Gesinka.

slovakia

left justify in out

Lídrom tímu bude Wilco Kelderman a o etapové víťazstvá sa bude pokúšať najmä Sep Vanmarcke. "Vynaložil som veľké množstvo energie, aby som sa čo najlepšie pripravil na Tour de France a v príprave na Tenerife som sa cítil silný. Je to pre mňa veľké sklamanie, že musím Tour vynechať," povedal Gesink, ktorý si poranil hlavu pri páde v úvodnej etape na nedávnych pretekoch Okolo Švajčiarska.

 

Gesink v lanskej edícii Tour de France obsadil v celkovej klasifikácii šieste miesto, v roku 2010 skončil štvrtý. Wilco Kelderman má stále iba dvadsaťpäť rokov a môže zabojovať o biely dres pre najlepšieho mladého jazdca. "Na Tour de France idem s veľkou dôverou. Absolvoval som dobrú prípravu a na pretekoch Okolo Švajčiarska sa mi väčšina dní vydarila. Moje šance na dobré výsledky sú najmä v horách," uviedol Kelderman. Informoval server Cyclingnews.

Nominácia tímu LottoNL-Jumbo na Tour de France: George Bennett, Dylan Groenewegen, Wilco Kelderman, Bert-Jan Lindemen, Paul Martens, Timo Roosen, Sep Vanmarcke, Robert Wagner a Maarten Wynants


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies