Tour de France: Lefevere je mrzutý, Saganovi a Froomovi vraj pomohli motorky

NETKY.SK • 14 Júl 2016, 16:55 • 2 min
Tour de France: Lefevere je mrzutý, Saganovi a Froomovi vraj pomohli motorky

MONTPELLIER - Za poburujúce označil pozície sprievodných motocyklov a auta organizátorov v závere 11. etapy Tour de France športový riaditeľ tímu Etixx - QuickStep Patrick Lefevere.

slovakia

left justify in out

Posťažoval sa, že motorizované jednotky týmto spôsobom pomohli vedúcej skupine s Petrom Saganom a Christopherom Froomom udržať si svoj náskok pred pelotónom a rozdať si to v cieli o víťazstvo. Lefevera zrejme nepotešilo, že jeho elitný šprintér Marcel Kittel sa v koncovke 11. etapy, ktorá bola stavaná pre šprintérov, vôbec nedostal k slovu.


"Prečo tých desať motoriek a červené auto organizátorov jazdili tak blízko štvorice v úniku?," spýtal sa Lefevere podľa Het Laatste Nieuws. Vzápätí si sám odpovedal: aby pelotón nemal šancu zaceliť medzeru, ktorá vznikla v záverečných 10 km v prospech Sagana, Frooma, Bodnara a Thomasa. "Nebol to prípad férového stíhania," dodal Lefevere.


Na druhej strane Lefevere nepriamo pripomenul, že triumf Sagana je v poriadku. "Štvorica vpredu bola naozaj veľmi silná, zaslúžili si to. Nesnažím sa hľadať výhovorky, ale správanie sa motorkárov bolo škandalózne," dodal Lefevere. Peter Sagan v 11. etape s cieľom v Montpellieri triumfoval pred Christopherom Froomom a pripísal si šieste etapové víťazstvo na Tour de France v kariére.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies