Tour de France: Desiata etapa pre Matthewsa, Sagan druhý

NETKY.SK • 12 Júl 2016, 17:18 • 2 min
Tour de France: Desiata etapa pre Matthewsa, Sagan druhý

REVEL - Austrálčan Michael Matthews z tímu Orica-BikeExchange sa stal víťazom 10. etapy na 103. ročníku Tour de France, ktorá štartovala v Escaldes-Engordany a po 197 kilometroch finišovala v Reveli.

slovakia

left justify in out

Slovenský cyklista Peter Sagan v dramtickom špurte šestice cyklistov skončil druhý. Mimoriadne úspešný deň šprintérsky líder tímu Tinkoff Sagan zvýraznil aj triumfom na šprintérskej prémii, čo ho posunulo do pozície lídra bodovacej súťaže pred Marka Cavendisha a do stredajšej etapy vyrazí oblečený v obľúbenom zelenom drese. Sagan je víťazom súťaže aktivity na Tour de France z ostatných štyroch rokov.


Po dni voľna na "Starej dáme" nasledovala zaujímavá etapa s pokorením najvyššieho bodu pretekov Port d´Envalira (výška 2408 m, dĺžka 22,6 km, priemerný sklon 5,5%), kde bol prvý Portugalčan Rui Costa.

 

Neskôr sa z množstva pokusov vydaril únik 15 cyklistov, z ktorého najlepšia šestka prišla spoločne do cieľa. Cieľovému dojazdu v Reveli predchádzalo menšie stúpanie, potom zasa technický zjazd. V ňom sa dlho držal na čele Sagan a s prehľadom kontroloval pokusy o úniky svojich konkurentov. Na konci sa však prejavila početná prevaha jazdcov Oricy a ich líder Matthews si pripísal víťazstvo.

V stredajšej 11. etape z Carcassonne do Montpellieru (162,5 km) dostanú šancu šprintéri, na trase sa budú nachádzať len dve stúpania štvrtej kategórie na 38. a 57. kilometri. Šprintérska prémia v Pézenas príde na rad na méte 113,5 km. 

Výsledky - Tour de France 2016 - utorok: 

10. etapa (Escaldes-Engordany - Revel, 197 km): 1. Michael Matthews (Aus.) Orica-BikeExchange 4:22:38 h, 2. Peter Sagan (SR) Tinkoff, 3. Edvald Boasson Hagen (Nór.) Dimension Data, 4. Greg van Avermaet (Belg.) BMC Racing, 5. Samuel Dumoulin (Fr.) Ag2r La Mondiale - všetci rovnaký čas ako víťaz, 6. Daryl Impey (JAR) Orica-BikeExchange +2.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies