Tour de France: Contador už 1:21 min za favoritmi

NETKY.SK • 6 Júl 2016, 18:49 • 2 min
Tour de France: Contador už 1:21 min za favoritmi

LE LIORAN - Stredajšia piata etapa na cyklistickej Tour de France v kopcoch Centrálneho masívu nepriniesla len heroický výkon Belgičana Grega van Avermaeta, ktorý po víťaznom sóle vyzliekol zo žltého dresu lídra pretekov slovenského majstra sveta Petra Sagana, ale aj zamotanejšiu situáciu z pohľadu favoritov na celkové poradie a špeciálne Alberta Contadora.

slovakia

left justify in out

Španiel zotavujúci sa zo zranení, ktoré utrpel po pádoch v úvodných dvoch etapách, nabral v stredu ďalšie manko na svojich súperov a nebude mať jednoduché vrátiť sa späť. Dvojnásobný víťaz Tour zaostal za víťazným Van Avermaetom o 5:40 min, pričom jeho najväčší rivali Christopher Froome a Nairo Quintana len 5:17. Napriek tomu Contador nebol po dojazde do cieľa nespokojný.

"Bolo to lepšie, ako som čakal, stratil som menej času, než som si myslel. Vedel som, že to bude ťažká etapa a že ostatné tímy mi nič nedarujú. Posledná časť bola naozaj tvrdá, mal som problémy s dýchaním. Zaostal som o nejaké ďalšie sekundy, o tom niet pochýb. Každým dňom sa však cítim lepšie, musím len čakať a uvidím, určite zo seba vydám to najlepšie. V posledných mesiacoch som tvrdo pracoval, aby som bol na Tour v najlepšej možnej forme. Samozrejme, pády na úvod nie sú ideálne, ale cítim, že sa dostávam späť,“ cituje Contador, 25. muža priebežného celkového poradia, portál Cyclingnews.

Lídrovi tímu Tinkoff pomáhal aj do stredy držiteľ žltého dresu Peter Sagan, ktorý prišiel do cieľa napokon na 110. mieste s odstupom 23:45 min za Van Avermaetom. "Chcel som ísť do úniku na začiatku etapy, ale pelotón ma nenechal odísť. Rafal Majka to skúsil raz a podarilo sa mu to. Nie každý deň je ideálny. Uvidíme, ako to pôjde ďalej. Alberto zaostal, ale určite sa ešte vráti. Počkajte si na to, sme tu pre neho,“ uviedol Peter Sagan aj na webe pluska.sk. Dvadsaťšesťročný Žilinčan sa stal 162. cyklistom v stotriročnej histórii Tour de France, ktorý odjazdil tri etapy v žltom drese lídra celkovej klasifikácie.

Obhajca minuloročného prvenstva Brit Christopher Froome zo zoskupenia Sky finišoval v stredu v skupine favoritov a v celkovom hodnotení má spolu s Quintanom, Tejayom van Garderenom či Fabiom Aruom pred Contadorom náskok už 1 minútu a 21 sekúnd, pričom najťažšie horské previerky cyklistov ešte len čakajú. "Dnes sme prešli niekoľko zradných kopcov a nebezpečných zjazdov. Z nášho pohľadu sme šťastní, že sme sa vyhli problémom. Nebolo naším úmyslom mať jazdca vpredu, veľké etapy sú stále pred nami. Dnešok bol selektívny, ale nič veľké sa neudialo. Bol som prekvapený Nibalim, že to vzdal tak skoro. Alberto sa javil, ako som čakal, po tých pádoch, ktoré mal v predchádzajúcich etapách. Nikto nechce vidieť také veci vrátane mňa. Radšej získam čas v kopcoch a nie tým, že niekto trpí zraneniami“, povedal Froome.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona