Tour de France bez Petra Velitsa, musí na operáciu s nohou

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 11:43 • 2 min
Tour de France bez Petra Velitsa, musí na operáciu s nohou

PÚCHOV - Slovenský cyklista Peter Velits má problémy s artériou v ľavej nohe, ktoré si vyžadujú operačný zákrok.

slovakia

left justify in out

Člen tímu BMC Racing práve z tohto dôvodu v sobotu odstúpil z pretekov Paríž-Nice a v tejto sezóne sa musí rozlúčiť aj s účasťou na Tour de France. "Operácia v Londýne je naplánovaná na 2. apríla a potom budem ešte minimálne šesť týždňov bez bicykla. Ďalších šesť týždňov potom možno potrvá, kým sa dostanem do formy. Aj keď ktovie, či sa to bude dať nazvať formou. Tour de France strávim pred televízorom. Asi tak by sa to dalo povedať. Tím si nemôže dovoliť vziať tam niekoho bez formy," uviedol Peter Velits pre agentúru SITA.


Podľa jeho slov o menej výkonnej artérii v jeho ľavej nohe vedeli v tíme BMC už od konca minulého roka, keď počas decembrového sústredenia zistili u neho podozrenie na tento problém.


"Už 1. januára som letel do Londýna, kde mi urobili ďalší test aj ultrazvuk a tam sme už videli, že artéria je poškodená. Vtedy som ešte nemal žiadne symptómy. Lenže keď sa začala sezóna a stúpala záťaž, noha sa čoraz viac bolestivejšie prejavovala. Po pretekoch v Katare a Ománe to vyvrcholilo na Paríž-Nice. Počas týchto pretekov už padlo rozhodnutie o operácii," prezradil P. Velits.


Na otázku, akú bolesť vlastne pociťuje a nakoľko ho to limitovalo v pretekoch v tejto sezóne, trojnásobný majster sveta v tímovej časovke odpovedal: "Noha bolí, ale nie je to niečo, čo by mi nedovoľovalo jazdiť na bicykli. V záťaži, keď noha musí viac zaberať, príde však tupá bolesť. Napríklad keď jazdím normálny kopec, pravá noha je v pohode, ale ľavá ide akoby s obrovskou záťažou. Už počas prológu na Paríž-Nice som cítil, že s tou nohou nemôžem poriadne ťahať, akoby tam ani nebola, len sa viezla," vysvetlil Peter Velits.


Účastník šiestich Tour de France verí, že záver tejto sezóny vrátane Vuelty aj majstrovstiev sveta stihne. "Svetový šampionát by mať byť reálny. Vidím to tak, že sa vrátim v júli na pretekoch Okolo Rakúska a potom by som mal ísť Vueltu a majstrovstvá sveta. V tejto chvíli je však predčasné hovoriť o tom ako o istote," uzavrel P. Velits.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies