Tour de France: Astana s lídrom Aruom, ide aj Nibali

NETKY.SK • 27 Jún 2016, 13:03 • 2 min
Tour de France: Astana s lídrom Aruom, ide aj Nibali

BRATISLAVA - Cyklistický tím Astana mieri na júlové preteky Tour de France (2. - 24. 7.) aj s víťazmi posledných dvoch GrandTour Vincenzom Nibalim a Fabiom Aruom.

slovakia

left justify in out

Druhý menovaný zažije na "starej dáme" debut a bude prednostným lídrom kazašského zoskupenia. Tridsaťjedenročný víťaz Tour z roku 2014 Nibali bude mať voľnú ruku. Deväťčlennú zostavu Astany dopĺňajú Jakob Fuglsang, Tanel Kangert, Alexej Lucenko, Luis León Sánchez, Diego Rosa, Andrij Grivko a Paolo Tiralongo.


Dvadsaťpäťročný Aru dosiahol v tejto sezóne jedno etapové víťazstvo na pretekoch Critérium du Dauphiné, celkovo obsadil 45. miesto. Jeho najlepším výsledkom vzhľadom na celkové poradie je šiesta priečka na februárovom podujatí Okolo Valencie. Víťaz minuloročnej Vuelty sa bude vo Francúzsku snažiť o čo najlepšie umiestnenie v generálnej klasifikácii.


Žralok z Messiny Nibali bude dvorným pomocníkom pre Arua a zároveň sa bude snažiť vystupňovať formu pred olympijskými hrami v Riu de Janeiro. Na TdF budú štartovať aj Fuglsang a Kangert, ktorí Nibalimu pomohli k triumfu na tohtoročnom Gire. Ďalším debutantom bude Rosa.

Nominácia tímu Astana na Tour de France: Fabio Aru, Vincenzo Nibali, Jakob Fuglsang, Tanel Kangert, Alexej Lucenko, Luis León Sánchez, Diego Rosa, Andrij Grivko, Paolo Tiralongo


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies