Tour de France 2020 odštartuje v Nice

NETKY.SK • 12 Marec 2018, 18:11 • 2 min
Tour de France 2020 odštartuje v Nice

PARÍŽ - Prestížne cyklistické preteky Tour de France sa v roku 2020 začnú v Nice. V meste na francúzskej Riviére sa Grand Depart (veľký štart) uskutočnil naposledy v roku 1981.

slovakia

left justify in out

Prímorské mesto každoročne hostí poslednú etapu Paríž - Nice, najslávnejšie preteky na svetovom okruhu sa tam naposledy uskutočnili v roku 2013 počas jubilejnej 100. edície Tour.

 

"Posledné ročníky Paríž-Nice ukázali, aké zaujímavé a divácky atraktívne časti krajiny sa nachádzajú v tomto regióne na juhu Francúzska. To je presne to, čo chceme Tour de France v roku 2020 dať - dynamický tón," povedal podľa agentúry AP riaditeľ pretekov Christian Prudhomme.

 

Tohtoročná Tour sa začne v Noirmoutier, v regióne Pays de La Loire, v prílivovom ostrove na pobreží Atlantiku. V roku 2019 odštartujú slávne preteky v Bruseli na počesť 50. výročia od prvého víťazstva päťnásobného víťaza Tour, Belgičana Eddyho Merckxa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies