Tour de France 2016 aj s etapami a voľnom v Andorre

NETKY.SK • 15 Január 2015, 13:09 • 2 min
Tour de France 2016 aj s etapami a voľnom v Andorre

PARÍŽ - Pelotón cyklistickej Tour de France zavíta budúci rok na tri dni do Andorry.

slovakia

left justify in out

Slávne preteky sa do kniežatstva v Pyrenejach na hraniciach medzi Francúzskom a Španielskom vrátia po siedmich rokoch. V miništáte bude cieľ jednej etapy, štart ďalšej a jazdci tu strávia deň voľna. Andorra sa ocitne na mape Tour de France piaty raz po ročníkoch 1964, 1993, 1997 a 2009.

 

Organizátori podujatia už dávnejšie potvrdili, že edícia 2016 sa začne priamo pod Mont-Saint-Michel, jednou z najväčších turistických atrakcií vo Francúzsku. Spod slávneho normandského opátstva sa 2. júla pelotón v rámci úvodnej 188 km dlhej etapy vydá na pláž Sainte-Marie-du-Mont, kde sa v roku 1944 vylodili spojenci pri operácii, ktorá viedla k porážke hitlerovského Nemecka a ku koncu druhej svetovej vojny. Miesto vošlo do dejín ako pláž s krycím názvom Utah. Druhá etapa bude viesť zo Saint-Lo do Cherbourg-Octeville a jazdci prekonajú 182 km. 

Štart tohtoročnej Tour bude 4. júla v holandskom Utrechte. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies