Tour de France 2014 sa začne v anglickom Leedsi

NETKY.SK • 17 Január 2013, 13:27 • 2 min
Tour de France 2014 sa začne v anglickom Leedsi

Tour de France 2014 sa začne v anglickom Leedsi - Ostatné športy Organizátori Tour de France vo štvrtok oznámili trasu prvých troch etáp slávnych cyklistických pretekov v roku 2014. Informovala o tom agentúra AP.

slovakia

left justify in out

img

Organizátori Tour de France vo štvrtok oznámili trasu prvých troch etáp slávnych cyklistických pretekov v roku 2014. Informovala o tom agentúra AP.

Prvá etapa v sobotu 5. júla bude viesť z Leedsu do kúpeľného mesta Harrogate. Ďalší deň sa budú musieť jazdci vyrovnať s viacerými stúpaniami na trase z Yorku do Sheffieldu.

"Trasa bude klasická so stúpaniami a rovinami," povedal šéf TdF Christian Prudhomme. 

V pondelok 7. júla absolvujú cyklisti trasu z Cambridgu do Londýna. Finiš je naplánovaný v Mall, teda na mieste, kde sa končili preteky na OH 2012.

Británia bude po štvrtý raz v histórii hostiť slávne preteky. V minulosti sa tak stalo v rokoch 1974, 1994 a 2007.

"Je to lokalita svetovej triedy pre svetové preteky," povedal Gary Verity, zástupca Yorkshiru.

"Úspech britských jazdcov, najmä Bradleyho Wigginsa na Tour a britských dráhových cyklistov na olympiáde mal vplyv na to, že sa vraciame do Británie skôr, ako sme očakávali," uzavrel Prudhomme.

Minuloročným víťazom Tour sa stal jazdec tímu Sky Bradley Wiggins a je tak prvým Britom, ktorý vyhral toto prestížne podujatie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies