Totti strelil 300. súťažný gól za AS, Garcia: Je to neobyčajný hráč

NETKY.SK • 21 September 2015, 09:59 • 2 min
Totti strelil 300. súťažný gól za AS, Garcia: Je to neobyčajný hráč

RÍM - Hviezdny útočník talianskeho futbalového klubu AS Rím Francesco Totti prekonal ďalší veľký míľnik. V nedeľu strelil v drese "vlkov" jubilejný 300. gól vo všetkých súťažiach a prispel tak k zisku bodu v domácom zápase 4. kola Serie A so Sassuolom 2:2.

slovakia

left justify in out

Domáci prehrávali 0:1, keď v 36. minúte brankár hostí Andrea Consigli zle rozohral a o chvíľu 39-ročný veterán rutinérsky využil jeho chybu. Pre ikonu AS to bol prvý gól v sezóne. Totti oblieka dres jeho jediného profesionálneho klubu už 24. sezónu. Vôbec prvý gól strelil takmer presne pred 21 rokmi na ihrisku Foggie v septembri 1994. "Tristo gólov je neskutočné číslo. Čakali sme na to, hoci Francesco by to radšej oslávil víťazstvom," citovala agentúra Reuters trénera mužstva Rudiho Garciu.

 

Totti, ktorý za Rím debutoval v marci 1993 na ihrisku Brescie ako 16-ročný pod trénerom Vujadinom Boškovom, odohral len druhý súťažný zápas v sezóne. V Serii A nastrieľal 244 gólov, 17 v Talianskom pohári, 38 v európskych pohároch a jeden v talianskom Superpohári. V talianskej lige je historicky druhým najlepším kanonierom a na rekord Silvia Piolu (257) stráca 31 gólov. Na konte má ale len jeden majstrovský titul a dva triumfy v národnom pohári. "Je to mimoriadne neobyčajný hráč. Rád by som pre môjho kapitána vyhral ešte nejaký titul. Neviem či je v Ríme dôležitejší ako pápež, ale dres AS je jeho druhá koža," dodal Garcia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies