Totti po ukončení kariéry s novou riadiacou funkciou v AS Rím

NETKY.SK • 18 Júl 2017, 08:54 • 2 min
Totti po ukončení kariéry s novou riadiacou funkciou v AS Rím

RÍM - Talian Francesco Totti definitívne uzavrel svoju hráčsku kariéru, pri futbale zostáva v pozícii funkcionára. Štyridsaťročná ikona AS Rím o tom informovala v pondelok prostredníctvom sociálnych sietí, v rímskom klube bude pokračovať ako riaditeľ.

slovakia

left justify in out

Totti si dres AS naposledy obliekol 28. mája v domácom víťaznom zápase talianskej Serie A proti FC Janov (3:2). Rímsky rodák pôsobil v A-tíme tohto klubu od roku 1992. Ofenzívny univerzál zasvätil celý svoj futbalový život jedinému mužstvu a od roku 1998 bol i kapitánom "vlkov", v klube drží viaceré rekordy. Jestvovala možnosť, že kariéra dlhoročného reprezentanta Talianska ešte bude pokračovať v inom mužstve, napokon z tejto alternatívy zišlo.

 

"Časť môjho života ako futbalistu sa skončila. Teraz sa začína ďalšia, dôležitejšia. Dávam sa k dispozícii klubu, od mladých hráčov až po prezidenta. Do 28. mája som uvažoval len o hraní futbalu, užívaní si ho a chcel som byť prospešný pre mužstvo. Teraz idem ďalej, otáčam list. Budem rozmýšľať o novej úlohe, ktorá mi prinesie veľa dobrého," uviedol Totti.

Francesco Totti odohral za AS 786 zápasov a strelil 307 gólov. Získal titul v Serie A (2001), dvakrát Taliansky pohár i superpohár, s národným tímom triumfoval na majstrovstvách sveta v Nemecku (2006).
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies