Tottenham vo Wembley rozdrvil Liverpool pred rekordnou návštevou Premier League

NETKY.SK • 23 Október 2017, 09:09 • 2 min
Tottenham vo Wembley rozdrvil Liverpool pred rekordnou návštevou Premier League

LONDÝN - Nedeľňajší šláger 9. kola najvyššej anglickej futbalovej súťaže priniesol vysoké víťazstvo Tottenhamu Hotspur nad FC Liverpool (4:1). "Spurs" už po dvanástich minútach viedli 2:0, keď sa presadili útočné tykadlá Harry Kane a Son Heung-min. "The Reds" skorigovali v 24. min zásluhou Mohameda Salaha, avšak zvyšok zápasu opäť patril "kohútom". V záverečných sekundách prvého dejstva skóroval Dele Alli a po zmene strán v 56. min dokončil deštrukciu Liverpoolu Harry Kane.

slovakia

left justify in out

Zápas vo Wembley sa hral pred rekordnou kulisou novodobej histórie anglickej Premier League - na tribúnach bolo 80 827 divákov. Doterajšie maximum držal zápas Manchester United - Blackburn Rovers z 31. marca 2007, na Old Trafford vtedy zavítalo 76 098 fanúšikov.

"Neuveriteľné, chceli sme do zápasu vstúpiť svižne a dostať publikum na nohy. To je presne to, čo sme aj spravili. Myslím si, že sme v úvode hrali naozaj dobre, zásah Liverpoolu nevyplynul z priebehu hry. Tlačili sme a tretí alebo štvrtý gól sme mohli pridať už oveľa skôr," vyhlásil posledný menovaný pre Sky Sports. "Zaslúžili sme si zvíťaziť. Prvý gól bol veľmi dôležitý. Musíme zostať pozitívne naladení," nadviazal Kanov kórejský kolega z útoku Son Heung-min.

Tottenham uspel štvrtýkrát v sérii, v ligovej tabuľke je na 3. mieste (20 bodov, pozn.) a v ďalšom kole nastúpi na ihrisku Manchestru United v priamom súboji o druhú priečku. Naopak, zverenci Jürgena Kloppa nezvíťazili v treťom zápase po sebe a prepadli sa až na 9. pozíciu (13). "Bolo to zlé. Myslím si, že v rozhodujúcich momentoch rozhodla väčšia túžba domácich hráčov. Celý zápas aj jeho výsledok bola naša veľká chyba. Tottenham hral dobre, ale náš tím mu to až príliš uľahčil. Prišli sme si do Londýna po priaznivý výsledok, no ani v jednej sekunde sme nehrali tak, aby sme ho dosiahli," povedal po stretnutí sklamaný kouč "The Reds" Jürgen Klopp.

"Nebolo to o tom, že súperovi vyšli ´dokonalé´ lopty. Dali sme mu príležitosť. Musíme sa zbaviť chýb. V tejto chvíli určite nemyslíme na boj o majstrovský titul. Na budúci týždeň sa pokúsime dostať do lepšej nálady," uviedol pre Sky Sports liverpoolský stopér Joel Matip. "Nebolo to z našej strany dobré. Tottenham si víťazstvo zaslúžil. Máme skvelý tím, ale musíme popracovať na niektorých veciach. Urobíme všetko, čo je v našich silách, aby sme sa to zmenili k lepšiemu. Zaslúžená kritika nás opäť privedie na správnu cestu. Verím, že to dokážeme," cituje web BBC Sport slová kapitána "LFC" Jordana Hendersona.
 

sumáre - 9. kolo:

FC Everton - Arsenal Londýn 2:5 (1:1)

Góly: 12. Rooney, 90.+3 Niasse - 40. Monreal, 53. Özil, 74. Lacazette, 90. Ramsey, 90.+5 Sanchez, ČK: 68. Gueye (Everton)

 

Tottenham Hotspur - FC Liverpool 4:1 (3:1)

Góly: 4. a 56. Kane, 12. Son Heung-Min, 45.+3 Alli - 24. Salah, 80.827 divákov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Bekö
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies