Tottenham po nepresvedčivých výkonoch prepustil trénera Josého Mourinha

NETKY.SK • 19 Apríl 2021, 21:59 • 2 min
Tottenham po nepresvedčivých výkonoch prepustil trénera Josého Mourinha

LONDÝN - José Mourinho už nie je trénerom futbalového tímu Tottenham Hotspur. Účastník anglickej Premier League túto informáciu potvrdil už aj na svojich oficiálnych kanáloch vrátane webu. Mourinho opúšťa lavičku londýnskeho mužstva po sedemnástich mesiacoch bez zisku akejkoľvek trofeje.

slovakia

left justify in out

V minulosti veľmi úspešný portugalský tréner José Mourinho prevzal Tottenham v novembri 2019. V čase, keď sa s tímom nedobrovoľne lúči, patrí mu siedma priečka v Premier League s mankom 5 bodov na štvrtú pozíciu zaručujúcu postup do skupinovej fázy Ligy majstrov.

 

Finále Ligového pohára 

Už najbližšiu nedeľu 25. apríla však čaká na Tottenham finále EFL Cupu, čiže Ligového pohára, proti doterajšiemu suverénovi sezóny v Anglicku Manchestru City. Bude sa hrať na londýnskom Wembley s obmedzeným počtom divákov na tribúnach.

 

img


"José a jeho trénerský tím boli s nami počas obdobia plného výziev. José je skutočný profesionál, ktorý aj počas pandémie preukázal obrovskú odolnosť. V osobnej rovine som si spoluprácu s ním užíval a je mi ľúto, že veci nefungovali tak, ako sme si predstavovali. V prostredí nášho klubu bude vždy vítaný. Chcem sa Josému aj celému jeho tímu poďakovať za prínos pre našu organizáciu," uviedol klubový šéf Daniel Levy v stanovisku na webe Hotspur.

 

Doplnil tiež, že v pondelok prvý tím na tréningu povedie Ryan Mason a v blízkej budúcnosti budú známe ďalšie novinky.

 

img

 

Jeden z najlepších trénerov v Európe 
Päťdesiatosemročný rodák zo Setúbalu pred príchodom do londýnskeho Tottenhamu pracoval v rokoch 2016 až 2018 pre Manchester United, predtým v Londýne strávil dve obdobia v FC Chelsea (2004 - 2007 a 2013 - 2015). V Španielsku viedol Real Madrid (2010 - 2013), v Taliansku Inter Miláno (2008 - 2010), kedy vyhral s Talianmi druhýkrát ako tréner Ligu majstrov. a vo vlasti Benficu Lisabon, Leiriu aj FC Porto (2004 prvýkrát ako tréner víťaz Ligy majstrov).

 

img

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona