Tottenham bude mať nový štadión za 400 miliónov libier

NETKY.SK • 16 Marec 2015, 16:45 • 2 min
Tottenham bude mať nový štadión za 400 miliónov libier

LONDÝN – Majitelia Tottenhamu Hotspur konečne dostali zelenú na vybudovanie dlhoočakávaného nového štadióna za 400 miliónov libier.

slovakia

left justify in out

Doteraz im v tom bránila námietka spoločnosti Archway Sheet Metal Works, ktorá sídli hneď vedľa terajšieho White Hart Lane a bolo potrebné odkúpiť pozemok tejto firmy, aby výstavba mohla začať. Spoločnosť ešte minulý mesiac podala sťažnosť voči nútenému predaju pozemku, tá však bola zamietnutá a firma mala možnosť sa odvolať. Vedenie sa však rozhodlo, že tak neučiní.

Spoločnosť Archway Sheet Metal Works vydala k celej záležitosti nasledovné stanovisko: "Vždy sme boli ochotní rokovať s klubom na primeranom a vhodnom základe. Budeme sa aj naďalej snažiť o primerané vyrovnanie ak to bude možné."

 

img


Anglický klub Tottenham Hotspur premiestnil z pozemkov pre nový štadión už viac než 70 miestnych firiem a podnikov, na ktorých sídlili od roku 1899.

Nový štadión by mal byť hotový na sezónu 2018/19 a bude mať kapacitu až 56.250 divákov oproti súčasným 36.000. Dovtedy bude musieť Tottenham minimálne jednu sezónu hrať domáce zápasy na Wembley alebo bude zdieľať štadión s treťoligovým Milton Keynes Dons.

Tottenham sa pred niekoľkými rokmi snažil natrvalo presťahovať na Olympijský štadión, avšak ten sa podarilo získať ich rivalom z West Hamu United.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies