Polícia zverejnila mená útočníkov z Londýna, rodičia Pakistanca požiadali o politický azyl

NETKY.SK • 5 Jún 2017, 19:32 • 2 min
Polícia zverejnila mená útočníkov z Londýna, rodičia Pakistanca požiadali o politický azyl

LONDÝN - Londýnska Metropolitná polícia zverejnila dnes mená dvoch z trojice páchateľov, ktorí v sobotu večer útočili v Londýne. Sú nimi Khuram Shazad Butt a Rachid Redouane.

slovakia

left justify in out

Jedným z troch teroristov je 27-ročný muž pakistanského pôvodu. Jeho rodičia požiadali pred časom v Británii o politický azyl. 

 

Trojica útočníkov najskôr v sobotu večer vrazila dodávkou do chodcov na moste London Bridge a potom zaútočila nožmi na ľudí v neďalekej nákupnej zóne Borough Market, pričom sedem ľudí zahynulo a ďalších 48 osôb utrpelo zranenia. Policajti všetkých troch teroristov zastrelili.

 

Zodpovednosť za tento čin prevzala džihádistická organizácia Islamský štát.

 

Polícia podnikla dnes ráno razie na dvoch adresách vo východnom Londýne, vo štvrtiach Newham a Barking. Podľa vyhlásenia Scotland Yardu zadržali viacero osôb.

 

Metropolitná polícia tiež uviedla, že policajti z protiteroristickej jednotky prehľadali dnes obe adresy nadránom okolo 3.15 h miestneho času (4.15 h SELČ). "Bolo zadržaných viacero ľudí, v súčasnosti prebieha ich vypočúvanie," píše sa v správe, ktorú zverejnila agentúra DPA.

 

 

BBC citovala vyhlásenia obyvateľov štvrtí, kde sa konali razie, dnes skoro ráno tam bolo podľa nich počuť hlasné rany a streľbu.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies