Totožnosť Kim Čong-nama potvrdili pomocou DNA od jeho dieťaťa

NETKY.SK • 15 Marec 2017, 11:42 • 2 min
Totožnosť Kim Čong-nama potvrdili pomocou DNA od jeho dieťaťa

KUALA LUMPUR - Malajzijská polícia už potvrdila totožnosť Kim Čong-nama, ktorého minulý mesiac zavraždili na letisku v malajzijskej metropole Kuala Lumpur. Pri identifikácii použila DNA od jedného z jeho detí, informoval dnes malajzijský vicepremiér Ahmad Zahid Hamidi.

slovakia

left justify in out

Vicepremiér tiež povedal, že tento týždeň sa začali rokovania s cieľom vyriešiť diplomatickú patovú situáciu okolo smrti Kim Čong-nama, v exile žijúceho nevlastného brata severokórejského vodcu Kim Čong-una. Severná Kórea (KĽDR) - všeobecne podozrievaná z toho, že stojí za útokom - odmietla zistenia pitvy.

 

Malajzijské úrady vyhlásili, že Kim Čong-nam zomrel 13. februára, keď mu dve ženy na letiskovom termináli v Kuala Lumpur potreli tvár nervovoparalytickou látkou VX. Cestoval s pasom na meno Kim Čchol. Polícia už minulý týždeň oznámila, že potvrdila, že ide o Kim Čong-nama, ale odmietla uviesť, ako to dosiahla.

 

Vicepremiér dnes povedal, že úrady získali DNA od jedného z jeho detí. Nespresnil, kedy a kde bola vzorka DNA odobratá.

 

Predstavitelia už skôr informovali, že telo bolo zabalzamované, aby sa lepšie zachovalo, a že Kimovi príbuzní budú mať dva, tri týždne na jeho vyžiadanie.

 

Vzťahy medzi Malajziou a KĽDR sa po smrti Kima prudko zhoršili. Podľa vicepremiéra však už prebiehajú formálne rozhovory o náprave a Malajzia "má počas nich stále otvorené srdce a otvorenú myseľ".




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona