Toto VIDEO nie je vtip: Bulharská krava sa zatúlala do Srbska, musia ju preto utratiť

NETKY.SK • 2 Jún 2018, 20:24 • 2 min
Toto VIDEO nie je vtip: Bulharská krava sa zatúlala do Srbska, musia ju preto utratiť

BRATISLAVA - Netradične zvedavá krava z chovu na západe Bulharska sa dostala do vážnych problémov po tom, ako sa jej podarilo prekročiť hranicu do Srbska.

slovakia

left justify in out

Na základe striktných európskych pravidiel ochrany potravín ju totiž bulharské úrady chcú dať po návrate utratiť. Dôvodom je nariadenie, podľa ktorého sa zo Srbska do únie nemôže dovážať dobytok.

 

Krava Penka, ako vysvetľuje jej majiteľ Ivan Haralampiev, sa pred troma týždňami zatúlala až na hranicu medzi Bulharskom a Srbskom a zamierila si to do cudziny rovno cez hraničný priechod. Nepodarilo sa ju zastaviť bulharským policajtom ani colníkom a vzápätí nerušene prešla aj srbskou časťou hraničného priechodu.

V Srbsku Penku zakrátko našiel miestny farmár a po tom, čo zistil, odkiaľ pochádza, ju vrátil majiteľovi. V tomto momente sa však o kravu začali zaujímať bulharské úrady a ich konečný verdikt bol neúprosný - utratiť. Po tom, ako sa prípadu tento týždeň začali zoširoka venovať bulharské médiá, však štátni veterinári utratenie kravy zatiaľ odložili o jeden týždeň a nariadili znova preskúmať okolnosti prípadu.
 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona