Toto video by si mali pozrieť všetci popierači koronavírusu!

NETKY.SK • 9 Január 2021, 11:04 • 2 min
Toto video by si mali pozrieť všetci popierači koronavírusu!

BRATISLAVA – Ministerstvo zdravotníctva SR zverejnilo na sociálnej sieti Instagram video z Fakultnej nemocnice Bratislava, kde ležia pacienti s ochorením COVID-19 vo veľmi vážnom stave a zápasia o život.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Video je nahrané na oddelení ARO Ružinov, kde sa lekári a zdravotnícky personál stará o pacientov napojených na umelej pľúcnej ventilácii, ktorí boli uvedení do umelého spánku.

 

Popierači by si za svoje výroky mali niesť zodpovednosť

Na druhej strane zobrazuje výroky dietológa Igora Bukovského, ktorý sa verejnosti prihovára tým, že či nás idú kompetentní strašiť druhou vlnou prasacej chrípky.

 

img

 

Vo videu sú zároveň zábery spred Úradu vlády SR, kde dav demonštruje proti nariadeniam vlády s cieľom poraziť pandémiu nového koronavírusu.

 

Nedá sa však poprieť, že pľúcnu formu ochorenia COVID-19 už zomrelo viac ako 1,9 milióna ľudí po celom svete. Aktuálne čísla pozitívne testovaných každodenne pribúdajú a rovnako tak skokovo narastajú aj čísla mŕtvych, pričom slovenské nemocnice onedlho dosiahnu kritickú hranicu, kedy nebudú zvládať ošetrovať nápor pacientov.

 

 

Zároveň treba dodať, že zdravotnícky personál ide za hranice svojich možností a síl len, aby dokázal zachrániť a poskytnúť zdravotnícku pomoc čo najviac pacientom.

 

Prečítajte si tiež: Najviac pozitívnych prípadov na koronavírus pribudlo v Bratislavskom kraji, ochoreniu podľahlo ďalších 71 pacientov

 

Na základe dezinformácií zomierajú ľudia

Video zároveň zobrazuje Líviu Garčalovú z kulturblogu, ktorá nabáda ľudí, aby si zakúpili “knižnú pecku“ s názvom Falošná pandémia, údajne zostavenú na názoroch odborníkov, lekárov a vedcov. Avšak už samotný názov, hovorí za všetko.

 

img

 

Zábery ďalej zobrazujú muža, ktorí verejnosť vyzýva, aby ľudia nenosili rúška, nerešpektovali protipandemické opatrenia a rozhodne sa nedali zaočkovať.

 

Je na zamyslenie, či sú si títo popierači vedomí toho, že na základe ich vyjadrení môžu zomrieť desiatky či stovky ľudí. Zároveň tak len pridávajú prácu zdravotníkom, ktorí sa o tieto osoby budú skôr či neskôr musieť postarať, pričom niektorí z nich neprežijú.

 

img

 

V závere videa vystúpil muž, ktorý sa liečil z ochorenia COVID-19 a spochybňoval názory skutočných odborníkov, ktorí už dlhodobo bijú na poplach a ľudí žiadajú, aby sa chránilinehazardovali so svojich zdravím a zdravím ostatných.

 

„Je to citeľné. Svojim spôsobom som o tom pochyboval. Teraz mám rešpekt,“ zhodil pacient ešte stále napojený na kyslík. 

 

Koronavírusom sa na Slovensku nakazilo už viac ako 205 tisíc ľudí, ochoreniu COVID-19 podľahlo 2836 pacientov. 

 

Mohlo by vás zaujímať: Nová mutácia COVID-19 je už aj na Slovensku! Bola zachytená v odobratých vzorkách



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies