Toto sú najpoužívanejšie mená v roku 2015

NETKY.SK • 15 December 2015, 11:07 • 2 min
Toto sú najpoužívanejšie mená v roku 2015

BRATISLAVA - Najpoužívanejšími menami na Slovensku v roku 2015 sú Jakub a Ema. Vyplýva to z prieskumu, ktorý uskutočnil portál Najmama.sk v spolupráci s matrikami. Víťaz medzi chlapčenskými menami bol vlani na druhom mieste a tento rok dominoval v 24 okresoch.

slovakia

left justify in out

Adam klesol z prvej priečky na druhú. Na treťom mieste skončil Michal, ktorý sa vlani nedostal ani do top 7. Do prvej desiatky sa tento rok dostali aj Martin, Matej, Samuel, Tomáš, Lukáš, Filip a Peter.

 

Medzi dievčenskými menami prvé miesto obhájila Ema, prípadne Emma, ktorá vedie v 20 okresoch. Natália si polepšila o jednu priečku, keď skončila na druhom mieste. Za ňou nasleduje Nina, ktorá bola vlani štvrtá. Ďalšími najobľúbenejšími dievčenskými menami sú Sofia, Nela, Viktória, Karolína, Eliška, Katarína a Laura, ktorá klesla zo siedmej priečky na desiatu.


Aj tento rok vybrali rodičia pre svojich potomkov netradičné mená. Z chlapčenských sú to napríklad Ryan, Brian alebo Justin. V Košiciach to boli Zalán, Denny a Karim, v Zlatých Moravciach zas Emir a Giovanni, v trenčianskom okrese zaujali Irenej a Ephram, v Brezne rodičia pomenovali svojho syna Brooklyn. Medzi dievčatami sa objavili napríklad Maša, Natally, Mia alebo Amanda. V Nitre rodičia zaujali menami ako Aisha, Letícia, Eliana a Mine. V Galante to boli Penelope a Selena a v Michalovciach sa narodila malá Feriha, ktorej robili spoločnosť Fatima, Ramóna a Scarlett.


Desať najpoužívanejších chlapčenských mien na Slovensku v roku 2015:
1. Jakub
2. Adam
3. Michal
4. Martin
5. Matej
6. Samuel
7. Tomáš
8. Lukáš
9. Filip
10. Peter


Desať najpoužívanejších dievčenských mien na Slovensku v roku 2015:
1. Ema
2. Natália
3. Nina
4. Sofia
5. Nela
6. Viktória
7. Karolína
8. Eliška
9. Katarína
10. Laura



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies