Toto sú najlepšie piesne, ktoré vám pomôžu zaspať

NETKY.SK • 15 Február 2018, 21:00 • 2 min
Toto sú najlepšie piesne, ktoré vám pomôžu zaspať

BRATISLAVA - Bohužiaľ, zaspávanie nie je vždy ľahké. Nespavosťou trpí veľké množstvo populácie. A s pribúdajúcim vekom sa tieto problémy dostavujú čoraz častejšie. Určite poznáte ten pocit, kedy sa potrebujete vyspať, no spánok nie a nie prísť až do skorých ranných hodín, a vás potom cez deň skolí únava.

slovakia

left justify in out

Medzi snahou dekomprimovať zo šialenosti každodenného života, agónia nad zajtrajšími stretnutiami a povinnosťami môže byť získanie dostatočného odpočinku pre mnohých z nás ťažké.

 

Našťastie však existuje niekoľko vedecky podložených spôsobov, ako pomôcť zaspávaniu. Odmyslite si lieky či rôzne bylinky. Skvelým tipom môže byť dobrá kniha či playlist.

 

V štúdii z roku 2015 zo skupiny Cochrane Developmental, Psychosocial and Learning Problems Group sa zistilo, že hudba môže zlepšiť kvalitu spánku u dospelých s príznakmi nespavosti. A ešte jedna štúdia zistila, že počúvanie hudby (predovšetkým klasickej hudby) pred spaním bolo spojené s lepšou kvalitou spánku u študentov.

 

Navyše, na rozdiel od práškov na spanie, ktoré vám môžu zanechať ospalosť dlho po vypnutí budíka, hudba nemá žiadne vedľajšie účinky. Takže ak hľadáte perfektný playlist, ktorý by ste si mohli počúvať pred spaním, je tu pre vás. Samozrejme do zoznamu patrí nespočetné množstvo piesní.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies