Toto sú aktuálne čísla. Nakazených v Európe pribúda stále rýchlejšie

NETKY.SK • 19 Marec 2020, 16:59 • 2 min
Toto sú aktuálne čísla. Nakazených v Európe pribúda stále rýchlejšie

Počet novo nakazených koronavírusom v Európe rastie čoraz rýchlejšie. Najmä v Španielsku, Nemecku a Británii.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

 

 

Situácia sa dramatizuje

V Španielsku pribudlo chorých počas 24 hodín o štvrtinu na 17 147 prípadov. V Nemecku za 24 hodín narástol počet infikovaných o rekordných 2801 na 10 999. Situácia sa dramatizuje tiež v Británii, kde sa schyľuje k odrezaniu Londýna.

 

Rovnako ako počet nakazených rastie aj počet obetí. Len v Španielsku stúpol ich počet za posledných 24 hodín o 209 na celkovo 767 mŕtvych.

 

 

Chorobu Covid-19, ktorú vyvoláva nový koronavírus SARS-CoV-2, už podľahlo celosvetovo vyše 9-tisíc ľudí. Infikovalo sa ich vyše 222-tisíc.

 

Najviac z nich v Číne, Taliansku a Iráne. Na 85 tisíc ľudí už sa naopak z choroby Covid-19 zotavilo. Z informácií výskumného centra Univerzity Johnsa Hopkinsa ale vyplýva, že chorých v Európe pribúda stále rýchlejšie.

 

 

V Taliansku, ktorá je pandémiou v Európe postihnutá najviac, budú aktuálne čísla dostupné až vo štvrtok popoludní.

 

3500 chorých denne

Tie posledné zo stredajšieho večera ale dávajú tušiť, že epidémia v krajine ešte nedosiahla svoj vrchol. Podľa informácií CNN tam pribúda v priemere 3500 prípadov nákazy novým koronavírusom denne a počet obetí presiahol 2500.

 

Okolo Londýna sa uťahuje slučka
Tiež v Spojenom kráľovstve to najhoršie zrejme ešte len príde. Vláda označila Londýn za zdroj nákazy a pripravila plán na jeho úplné odrezanie. Postarať by sa o to malo 20-tisíc vojakov, ktorí boli na tento účel mobilizovaní. Kompletnú karanténu 9-miliónovej britskej metropoly by mohol premiér Boris Johnson nariadiť už cez víkend.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies