Toto ste o "kinderku"asi nevedeli

NETKY.SK • 5 Júl 2016, 13:28 • 2 min
Toto ste o "kinderku"asi nevedeli

BRATISLAVA - Neexistuje asi nikto, kto by nepoznal čoraz viac obľúbené kinder vajíčko. Milujú ho malí aj veľkí. Pred tým ako si na ňom pochutnáte, prečítajte si pár zaujímavostí o tejto "maškrte".

slovakia

left justify in out

Kinder Surprise je čokoládové vajíčko, ktoré vo svojom vnútri ukrýva hračku. Počas toľkých rokov existencie tejto značky, veľa firiem začalo vyrábať podobná vajíčka, avšak Kinder je stále najznámejšie a najpredávanejšie. 

 

Spoločnosť Ferrero výrobky určené pre deti vždy ozanučuje slovom Kinder. Preto je "Kinder" neodeliteľnou súčaťou názvu tohoto vajíčka. Ale slovo "Surprise", čo znamené prekvapenie sa už môže meniť podľa jazyku krajiny, v ktorej sa predáva. Napríklad v Nemecku sa výrobok firmy Ferrero volá "Kinder Überraschung", v Taliansku a Španielsku "Kinder sorpres ", v Portugalsku a Brazílii "Kinder Surpresa", vo Švédsku a Nórsku "Kinderoverraskelse" a v Anglicku "Kinder Surprise".

 

Vajíčka uzreli svetlo sveta v roku 1972 a vymyslel ich Henry Roth.

 

Niektorí ľudia zbierajú hračky ukryté vo vnútri. A zberateľstvo ich naozaj drží. Keď by ste mali doma nejakú vzácnu hračku, mohli by ste ju predať aj za viac ako 1000 eur. Jeden pán predal viac ako 90 000 kúskov rôznych hračiek za 30 000 eur a to už je pekná suma.

 

V krajinách s teplým podnebím, vajíčka Kinder Surprise s hračkami vnútri, predáva Ferrero v menej " taviteľnej" verzii s názvom Kinder Joy.

 

Vajíčko Kinder sa nesmie predávať na území USA , kde podľa federálneho zákona z roku 1938 sa nesmú vkladať nejedelé predmety do potravín. Za kadžé vajíčko vám hrozí pokuta až  2 500 dolárov.

 

Za celú dobu sa predalo viac ako 30 miliard vajíčok.

 

Obsah mliečnych zložiek v kinderku je 32%.

 

Dokonca existujú aj obaly na vajíčka podobné, ako na tie slepačie. Môžete ich kúpiť na 3, 6, 9 a 12 vajíčok.

 

Za rok ide do predaja viac ako 100 rôznych druhov hračiek.

 

Celková hmotnosť kinder vajíčka je približne 35 gramov.

 

Prvá "várka" týchto sladkostí bola predaná za menej ako hodinu.

 


 

 


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona