Toto si futbalista z Čiernej Hory Vujošević vypočul od prezidenta MFK

NETKY.SK • 3 August 2020, 22:00 • 2 min
Toto si futbalista z Čiernej Hory Vujošević vypočul od prezidenta MFK

Rodák z Bijelo Polje Miladin Vujošević zažiaril v stretnutí prvého kola 2. futbalovej ligy medzi MFK Dukla Banská Bystrica a Slovanom Bratislava „B“ (4:0), keď za domácich futbalistov vsietil dva góly. No prezident MFK Milan Smädo ho nechcel príliš vychvaľovať do nebies.

slovakia

left justify in out

Akoby to bola ešte trpká príchuť, keďže práve Vujoševič bol protivníkom Banskobystričanov. A patril k tým, čo Duklu pripravili o víťazstvo v druhej najvyššej slovenskej futbalovej súťaži a postup do baráže o Fortuna ligu. Zverenci Stanislava Vargu vtedy prehrali s Dubnicou nad Váhom 1:4 a medzi fanúšikmi zvanými aj Red White Angels nastal smútok. Paradoxne, po sezóne sa bývalý futbalista Fiľakova či FK Sloga Despotovac z Považia presťahoval práve do mesta pod Urpínom.

 

 

Ťažké srdce nemá

„Hodnotím ho tak, ako každého nášho hráča,“ začal prezident MFK Dukla Milan Smädo. „Je to hráč, ktorý sa snaží podávať maximálne výkony a uvidíme, ako sa bude ďalej prejavovať,“ vysvetlil s tým, že to však nijako nesúvisí s predchádzajúcim pôsobiskom 24-ročného útočníka. Prezident tvrdí, že predsa vyhrali lepší a nie je to situácia, s ktorou by sa klub nedokázal rýchlo vysporiadať. „Tak záver sezóny, v podstate, sme nepredýchavali nejako ťažko,“ povedal prezident MFK a dodal, že predsa aj prehry patria k životu.

 

img

 

Zmarená šanca

Smädo prízvukoval, že Dukla predsa nedeklarovala, že ide na postup. Chceli byť len na vrchných poschodiach tabuľky 2. ligy, čo sa im podarilo. „Ale, samozrejme, keď sa naskytla šanca, chceli sme ju využiť,“ doplnil s tým, že to nevyšlo a futbalový život musí ísť ďalej. „V podstate to berieme tak, že súťaž vyhral lepší, jedným zápasom a zobrali sme to športovo.“

 

img

 

Nechcú hrať vonku

Obnovený bývalý armádny klub, ktorý teraz nesie názov MFK Dukla, by chcel nadviazať na úspechy z minulosti. A súčasní fanúšikovia si pamätajú na ostatné futbalové radosti, keď si Bystrica v pohárovej Európe zahrala proti Benfice Lisabon či Ajaxu Amsterdam. „Vojaci“ chcú najvyššiu slovenskú ligu naspäť. „Náš cieľ je postúpiť do dvoch rokov. Ale, samozrejme, v prvom rade je mať doma štadión, na Štiavničkách, teda hrať doma,“ doplnil, že by príliš nechcel, aby domáce zápasy najvyššej súťaže absolvovali v iných mestách. Stánok červeno-bielych je totiž v súčasnosti vo veľkej rekonštrukcii a MFK domáce zápasy hráva v susednom Zvolene. „Pre nás nemá význam Fortuna liga niekde po Ružomberku, Poprade, pretože ja si myslím, že to by neprinieslo banskobystrickým fanúšikom nič dobré,“ spresnil prezident klubu.

 

img

 

Doplnenie kádra

Miladin Vujošević nemusí byť jedinou zaujímavou posilou, ktorá bude túto sezónu obliekať dres Banskobystričanov. Smädo priznal, že snahou manažmentu je kolektív v najbližšom čase ešte doplniť. „Áno, uvažujeme ešte o posilách pre mužstvo. Samozrejme, že pre Fortuna ligu bude mužstvo potrebné dobudovať. A to už chceme robiť počas týchto najbližších týždňov, mesiacov,“ uzavrel prezident klubu, ktorý sa futbalu venuje dlhodobo a úspechy žal aj s Kremničkou – predchodcom obnovenej Dukly. Priznáva, že ak to pôjde, budú sa snažiť postúpiť už túto sezónu, veď Štiavničky by mali byť hotové 1. mája 2021.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies