FOTO Toto sa stane, keď sa vták zrazí s lietadlom

NETKY.SK • 25 Január 2016, 15:39 • 2 min
FOTO Toto sa stane, keď sa vták zrazí s lietadlom

WINDHOEK – Keď ste niekedy premýšľali nad tým, akú škodu by mohla narobiť zrážka lietadla s vtákom, tak sa pozrite na tieto obrázky.

slovakia

left justify in out

Pri pristávaní lietadla spoločnosti Air Namibia do neho narazil letiaci vták a výsledkom bola obrovská diera na spodnej strane trupu stroja. To, že išlo o tvrdý náraz naznačuje aj perie zachytené v prerazenom trupe a veľká krvavá škvrna. Lietadlo Airbus A319-100 síce bezpečne pristálo, avšak poškodenie bolo také rozsiahle, že je momentálne mimo prevádzky.

 


Cestujúca Ellen Angel, ktorá bola jednou zo 112 pasažierov na palube, zverejnila na svojom Twitteri fotografie poškodeného lietadla. "Dnes popoludní sme sa pri pristávaní zrazili s vtákom," napísala. "Bezpečne sme pristáli a všetci sme v poriadku!"

Hovorca leteckej spoločnosti Air Namibia Paul Nakawa povedal, že zrážky s vtáctvom sú počas pristávaní aj vzlietaní bežné. "V istých chvíľach lietadlo letí v rovnakých výškach ako lietajú vtáci," povedal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies