Toto nikto nečakal: Žiak zostrojil model sopky, ktorej explózia zranila 60 ľudí!

NETKY.SK • 21 September 2018, 13:45 • 2 min
Toto nikto nečakal: Žiak zostrojil model sopky, ktorej explózia zranila 60 ľudí!

Explózia modelovej sopky bola vďaka "vynaliezavému" žiakovi takmer autentická.

slovakia

left justify in out

Tvorba modelu vulkánu je mimoriadne rozšírená najmä na zahraničných školách. Žiaci sa zábavnou formou učia o tom, ako taká sopka vlastne funguje, čo sa ukrýva v jej vnútri a ako prebieha samotná erupcia. Inak to nebolo ani v Indii v meste Angamaly.

 

Skupinka študentov na čele so svojím učiteľom sa tu zhromaždila na školskom dvore, kde im jeden zo spolužiakov mal odprezentovať svoj projekt. Samozrejme, všetkých chcel ohúriť, preto sa pokúsil o čo najautentickejší výbuch. Okrem bežnej a neškodnej reakcie jedlej sódy a octu, ktorá sa v týchto prípadoch bežne využíva, však zrejme použil aj pušný prach a kamienky, aby explózii pridal na dôveryhodnosti.

 

Po tom, ako mladík svoju sopku zapálil, plastová rúrka tlak nezvládla a do okolia okrem „lávy“ prudko vystrelila aj kamene. Tie zasiahli 59 žiakov zhromaždených okolo modelu a rovnako aj učiteľa. Hoci väčšina zo zranení nebola vážna, v dvoch prípadoch bol potrebný prevoz do nemocnice. Jedného zo žiakov kameň zasiahol do oka, druhému spôsobil hlbokú ranu na ruke.

 

Celý prípad momentálne vyšetruje polícia, nakoľko tu vzniklo podozrenie z držania zakázaných chemických látok.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies