Toto nikdy nerobte ak chcete schudnúť

NETKY.SK • 6 Január 2017, 10:44 • 2 min
Toto nikdy nerobte ak chcete schudnúť

BRATISLAVA - Nový rok odštartoval a s tým je spojených aj množstvo predsavzatí. Možno práve vy patríte medzi tých, ktorí si povedali, že musia schudnúť. Aby sa vám to ale podarilo vyvarujte sa nasledujúcim chybám.

slovakia

left justify in out

Žiadne tuky

Tuky nemožno úplne vylúčiť z jedálnička ani v prípade, keď sa snažíte schudnúť. Sú pre náš organizmus nevyhnutné, môžete ich teda maximálne obmedziť na menšie množstvo.

 

Hladovka

Hladovka je najhoršia možná cesta ku schudnutiu. Kilogramy sa síce stratia, ale zase rýchlo naberú späť - jojo efekt je neodvratný. Stravujte sa radšej pravidelne po malých dávkach.

 

Nepravidelná strava

Hoci sa to zdá neuveriteľné, v prípade, že chceme chudnúť, musíme jesť častejšie. Zabudnite teda na hladovanie, alebo misku ryže trikrát denne. Jesť musíte vlastne skoro neustále, ale v menších dávkach. Ideálne je jesť asi päťkrát až šesťkrát denne, teda zhruba každé tri hodiny by ste mali niečo zjesť.

 

Málo vody

Bez vody to nejde. Ale pozor, máme na mysli čistú, neperlivú vodu, žiadne sladené malinovky alebo džúsy. Skvelým chudnúcim trikom je tiež vypiť pohár čistej vody pred jedlom, to oklame žalúdok a skôr sa cítite sýta.

 

Veľa ovocia

Ovocie je zdraviu prospešné, to je bez diskusie. Ale pri chudnutí si musíte dať pozor na skryté kalórie. Ovocie obsahuje pomerne veľké množstvo cukrov, hoci prírodných, stále sú to cukry.

 

Pohyb

Niekto cvičí málo, niekto zase moc. Pohyb je zdravý a k ľudskému životu neodmysliteľne patrí, je však potrebné nájsť ideálny stav. V momente, keď sa váha nehýbe, je potrebné sa zamyslieť nad tým, či cvičíte správne.

 

Zákazy

Jedálniček by mal byť aj pri redukčnej diéte pestrý a vyvážený. Neodopierajte si nič, čo vám chutí. Len si to doprajte s rozumom.

 

Kontrola váhy

Rozhodne nepočúvajte tých, ktorí vám radia sa pri diéte každý deň vážiť. Úbytok hmotnosti je individuálna záležitosť, ktorú nebudete pozorovať každý deň, navyše na váhu má vplyv zadržiavaná voda, ak ste práve pred menštruáciou alebo máte zápchu.
 

Netrpezlivosť

Chudnutie je individuálny proces. Niekomu ide rýchlejšie, niekomu pomalšie. V každom prípade majte na pamäti, že ak chudnete pomalšie, efekt bude dlhodobejšieho charakteru a nenaberiete stratené kilá v krátkej dobe zase späť.

 


 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona