Toto nie je fotografia: Je to obrázok namaľovaný na iPade!

NETKY.SK • 5 December 2013, 11:54 • 2 min
Toto nie je fotografia: Je to obrázok namaľovaný na iPade!

LONDÝN – Obrázok Morgana Freemana, ktorý sa v článku nachádza vyzerá na prvý pohľad ako obyčajná fotografia. V skutočnosti sa však jedná o veľmi realistickú maľbu!

slovakia

left justify in out

Britský maliar Kyle Lambert „namaľoval“ amerického herca Morgana Freemana len pomocou svojho prsta a tabletu od firmy Apple iPad. Dvadsaťšesťročnému umelcovi to trvalo mesiac a musel spraviť viac ako 285-tisíc pohybov prstom, aby realistický obraz mohol vzniknúť.

Na vytvorenie tohto diela potreboval Lamber špeciálnu aplikáciu, ktorá sa volá Procreate, ktorá mu umožnila realistickú „maľbu“ vytvoriť. Britský umelec kopíroval originálnu fotografiu, ktorú spravil Scott Gries.

Na videu je zachytený celý proces maľby, v ktorej profesionálny maliar, ktorý na svoje diela používa olejovú farbu dokonale zachytil každý detail Freemanovej tváre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies