Toto je rekordman: Cyklista v Plzni nadýchal 5,4 promile alkoholu, nedokázal sa ani podpísať

NETKY.SK • 8 Júl 2015, 08:32 • 2 min
Toto je rekordman: Cyklista v Plzni nadýchal 5,4 promile alkoholu, nedokázal sa ani podpísať

PLZEŇ - Strážnici v západočeskej Plzni namerali cyklistovi 5,42 promile alkoholu v dychu. Hliadka ťažko opitého muža zadržala ešte v nedeľu popoludní 5. júla vo chvíli, keď uháňal po ceste smerom k Boleveckému rybníku.

slovakia

left justify in out

Informoval o tom v utorok spravodajský server Novinky.cz s odvolaním sa na predstaviteľku plzenskej mestskej polície Dany Krausovej. Cyklistovi hrozí pokuta až vo výške 50.000 korún.

 

Na nebezpečnú jazdu upozornilo políciu viacero svedkov. Prichádzajúca policajná hliadka zaregistrovala skupinu ľudí na bicykloch. Posledný cyklista sa zapotácal a spadol s bicyklom do krovia, kde zaspal.

 

Strážnici opilca zobudili a po chvíli zistili, že okrem odrenín prežil nebezpečnú jazdu bez ujmy, opísala situáciu denníku Právo Krausová. Kým sa muž rozprával s policajnou hliadkou, vypadla mu z batoha poloprázdna fľaša becherovky a niekoľko plechoviek s pivom.

 

"Jednu z nich si chcel hneď otvoriť. V tom mu strážnik zabránil," dodala Krausová. Muž sa podľa svojich slov rozišiel s priateľkou a smeroval do západočeského mesta Rokycany, odkiaľ chcel odcestovať vlakom domov do Prahy.

Muž skončil na protialkoholickej záchytnej stanici. Nedokázal prečítať ani podpísať doklad o odobratí bicykla.

Plzenskí strážnici si tak ťažko opitého cyklistu nepamätajú a zrejme ide rekordéra, dodali Novinky.cz.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies