Toto je päť najbezpečnejších krajín pre ženy "sólo cestovateľky"

NETKY.SK • 30 Apríl 2023, 19:00 • 2 min
Toto je päť najbezpečnejších krajín pre ženy "sólo cestovateľky"

Aj napriek rastúcemu trendu takzvaného sólo cestovania, sa ženy stále stretávajú s rôznymi nebezpečnými situáciami, keď cestujú do zahraničia samé. Tu je päť miest, ktoré sa radia medzi najbezpečnejšie pre ženy „sólo cestovateľky“.

slovakia

left justify in out

Po dlhej cestovateľskej pauze, ktorú spôsobila celosvetová pandémia, vzrástol a stále rastie záujem o sólo cestovanie, a to najmä medzi ženami. Avšak zvýšený záujem žien o sólo cestovanie neznamená, že je takáto dobrodružná dovolenka aj bezpečná. Ženy sa pri sólo cestovaní do zahraničia často stretávajú s výzvami, ktorým musia čeliť. Zatiaľ čo všade na svete by malo byť cestovanie pre ženy bezpečné, realita je taká, že ženy stále čelia diskriminácii a obavám o svoju bezpečnosť takmer v každom kúte sveta. Napriek tomu mnohé krajiny sa snažia o zlepšenie bezpečnosti žien a ich celkové postavenie vo svete.

 

img

 

Toto je 5 najbezpečnejších krajín pre ženy

 

Španielsko

Španielsko je najbezpečnejšou krajinou na svete, keď ide o ženy, ktoré cestujú samé. Hneď po Francúzsku, je Španielsko druhou najnavštevovanejšou destináciou. Právna diskriminácia žien a celkové násilie voči ženám je v Španielsku veľmi zriedkavé.

 

Singapur

Singapur je bezpochybne najbezpečnejšou ázijskou krajinou na svete. Vynikajúce hodnotenia vo viac ako polovici oblastí vrátane 92% žien, ktoré sa cítia v tejto krajina bezpečne, keď sa napríklad prechádzajú v noci osamote, robia tento ostrovný štát skutočne výnimočným. Zaujímavosťou však je, že susedná Malajzia patrí medzi najnebezpečnejšie krajiny a od Singapuru ju delí len krátky most.

 

img

 

Írsko

Malý ostrovný štát, ktorý má mimoriadne nízku úroveň právnej diskriminácie žien, rodovej nerovnosti a násilia voči postojom žien. Írsko má taktiež relatívne nízku úroveň sexuálneho násilia voči ženám.

 

Rakúsko

Susedný štát má jednu z najnižších úrovní sexuálneho násilia a rodovej nerovnosti spomedzi všetkých spomenutých destinácií.

 

Švajčiarsko

Niekto by povedal, že Švajčiarsko je najkrajšia krajina v Európe s úchvatnými horami a rozprávkovou prírodou. Je to ale predovšetkým krajina s veľmi dobrou bezpečnosťou na ulici a nízkym počtom úmyselných vrážd spáchaných na ženách. Na druhej strane je dosť šokujúce, že ženy vo Švajčiarsku nemali volebné právo až do roku 1971.

 

img

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona