Toto je on: Mladík, ktorý zrazil na zastávke MHD dievča, sa prihlásil polícii!

NETKY.SK • 6 August 2014, 09:06 • 2 min
Toto je on: Mladík, ktorý zrazil na zastávke MHD dievča, sa prihlásil polícii!

PRAHA - Hľadaný Čech Marek Půček (24), ktorý v utorok ráno v pražskej štvrti Smíchov autom zrazil a usmrtil 21-ročnú mladú ženu stojacu na autobusovej zastávke MHD, sa sám prihlásil na polícii.

slovakia

left justify in out

V minulosti bol už trestaný. Policajti ho teraz podozrievajú z neposkytnutia pomoci a usmrtenia z nedbalosti, za čo mu hrozí až šesť rokov väzenia. Kvalifikácia trestného činu sa však ešte môže zmeniť a na základe vypočúvania podozrivého by mohlo nakoniec ísť aj o podozrenie z vraždy, informoval spravodajský server iDNES.cz.

 

Hľadaný muž v utorok po 20.00 h prišiel osobne na jednu zo služobní pražských kriminalistov, uviedla policajná hovorkyňa Jana Rösslerová. Detektívi overili jeho totožnosť a vykonali orientačnú dychovú skúšku na prítomnosť alkoholu a návykových látok v tele, ktorá mala negatívny výsledok.Podľa webu extra.cz tak sprail kvôli tlaku zo strany médií, odkazov na facebooku a spovedi jeho otca.

 

Tragická nehoda sa stala krátko po 04.30 h v Prahe na Námestí Kinských. Vodič osobného auta BMW s pražskou registračnou značkou nabúral zastávku autobusu v smere na štvrť Strahov a zrazil tam 21-ročnú mladú ženu, ktorá vážnym zraneniam podľahla.

 

Auto potom zastavilo až za križovatkou v blízkosti vchodu do parku na svahoch Petřína. Svedkovia videli, ako vodič spolu s ďalším mužom utekajú do Kinského záhrady. 

 

Polícia ešte preveruje, či druhý muž bol spolujazdec alebo svedok, ktorý sa pokúšal vodiča chytiť. Podľa policajnej hovorkyne sa kriminalisti prikláňajú skôr k druhému variantu - vychádzajú z vyjadrení ďalších svedkov. BMW nebolo kradnuté a patrilo mladíkovi, ktorý sa prihlásil na polícii.

 

Na prípade pracovali od začiatku desiatky pražských policajtov a hľadali muža na úteku, dodalo webové vydanie denníka Mladá fronta DNES.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies